Zo bereid je eenvoudig thuis een gezonde maaltijd

Partnerbericht

Een gezonde maaltijd voor het avondeten, voor velen nog altijd een enorme uitdaging. De voornaamste reden is dat de meeste mensen het idee hebben dat het maken van een gezonde maaltijd ontzettend lang moet duren. Daarnaast hebben we vaak geen zin om uitgebreid in de keuken te moeten staan, omdat we er al een 8-urige werkdag op hebben zitten. Kortom, allemaal redenen die door de meesten worden genoemd om niet gezond te hoeven koken. Toch is dit absoluut niet het geval. Ook een gezonde avondmaaltijd kun je namelijk in een handomdraai bereiden. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel.

Zorg voor een goede planning

Net als met de meeste zaken, geldt ook voor het avondeten dat een goede planning onmisbaar is. Zorg er daarom dus ook voor dat je vroegtijdig een schema maakt van wat je de rest van de week wilt eten. Dit klinkt misschien ontzettend overbodig, maar hoe vaak de vraag ‘wat eten we vanavond’ voorbij komt, is bij de meeste huurwoningen Arnhem niet meer op één hand te tellen. Zorg er dus voor dat je voor jezelf één vaste dag in de week neemt, waarop je een weekmenu samenstelt, zodat je exact weet wat je iedere dag gaat eten. Zo kun je een boodschappenlijstje maken en alle benodigde producten in huis halen. Zo weet iedereen exact wat er dagelijks op tafel staat en kan degene wie als eerste thuis is, beginnen met de voorbereiding van het avondeten.

Zorg voor een goede voorbereiding

Het fijne aan het maken van een weekmenu is dat je ook vooraf al kunt bepalen wat je er wel of niet in wilt hebben. Stel je hebt een heerlijk gerecht, maar daar zit ook spinazie in en spinazie vind je eigenlijk niet zo lekker, dan laat je dit toch gewoon achterwege. Wel is het natuurlijk van belang dat je voldoende groente binnenkrijgt. Is spinazie de enige groente, dan is het belangrijk deze te vervangen door iets anders. Daarnaast kun je natuurlijk ook de avond van tevoren al het nodige voorbereiden. Zo hoef je de dag zelf alleen nog even de laatste dingen te doen en kunnen jullie op tijd aan tafel.

Bewaren wat over is

Wanneer je het een gemiddeld huishouden vraagt dan is de kans vrij groot dat ze na iedere maaltijd wat overhouden. Dit is vaak net niet genoeg om nog een keer van te eten en wordt daarom dus ook weggegooid. Ontzettend zonde! Om voedselverspilling tegen te gaan, is het dus verstandig om direct een dubbele portie te koken. Zo kun je de ene helft opeten en de andere helft in de vriezer doen, zodat je het de volgende keer kunt eten. Dit scheelt je niet alleen in tijd, maar dus ook in je portemonnee. Je bent toch al bezig, dus als het gaat om tijd maakt het natuurlijk niet uit of je nu twee of drie kilo aardappelen moet koken. Uiteraard ben je iets langer bezig met schillen van de aardappelen, maar dat is te verwaarlozen.


Gepubliceerd: 29-09-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl