Met een degelijke bestekset kunt u jaren vooruit

Partnerbericht

Of u nu een keukenprins of -prinses bent of niet: u heeft keukenspullen nodig. Want ook als u niet elke dag kookt, moet er worden gegeten. En als u bezoek krijgt, wilt u toch niet met een mond vol tanden staan, omdat u geen pannen of bestek in huis hebt? Uiteraard hoeft u niet het duurste van het duurste keukenmateriaal te kopen, maar goedkoop is zeker in dit geval altijd duurkoop.

Met mes en vork eten

We leren allemaal met mes en vork eten, en vaak komt er ook nog een lepel bij kijken. En ook als u bij wijze van spreken dagelijks uit de magnetron zou eten (wat u hopelijk niet doet) heeft u een bestekset nodig. Want met uw handen eten is niet echt aan te raden, en kunt u zeker uw bezoek niet aandoen. Goed bestek hoeft niet duur te zijn, en meestal gaat het een leven lang mee.

Voor de goede sier

Een bestekset mag best enige uitstraling hebben. Er zijn bijvoorbeeld mensen die een bestek hebben voor de zondag, maar zover hoeft u natuurlijk niet te gaan. Als het bestek maar lekker in de hand ligt, en doet waar het voor is ontworpen: u lekker en makkelijk laten eten. Een goede bestekset eet makkelijk en lekker weg.

Pannen en deksels

En als u dan toch echt aan het koken gaat, sla dan uw slag met een goede set pannen. Ja, het is even een investering, maar dan bent u er ook dagelijks blij mee in uw keuken. Let zeker op de baklaag van uw pannen. Een kwaliteitspan heeft een anti-aanbaklaag, dat voorkomt kleine maar regelmatig voorkomende keukenongelukjes. Let zeker ook op de grepen. U moet de pannen immers ook goed kunnen vasthouden. Mooi hoeven die grepen niet te zijn, wel functioneel. En met een paar goede pannenlappen voorkomt u oververhitte vingers.

Afgieten en warm houden

Deksels zijn zeker ook functioneel. Ze houden uw eten warm, bijvoorbeeld als u niet alles meteen hebt opgeschept of verdeeld. En ze maken het afgieten van water van uw piepers een stuk makkelijker. Als u slim bent, koopt u meteen ook een ovenschaal. Eenmaal in huis zult u zien dat u deze vaker gebruikt dan u denkt. Lasagne maken hoeft bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk te zijn, en ziet er in uw nieuwe ovenschaal prachtig uit op die gedekte tafel. Een of meer glazen wijn erbij: eet smakelijk!


Gepubliceerd: 05-01-2023

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl