De 6 beste keukenhulpjes voor een gezonder leven

Partnerbericht

Probeer je minder suikers, zout en verzadigd vet te gebruiken of juist meer groenten en volkoren voedsel te eten? Met de juiste hulpmiddelen gaat dat niet alleen veiliger, maar ook makkelijker en sneller. Hier zijn 6 onmisbare keukenhulpjes die gezond eten makkelijker maken dan ooit. Lees verder!

1. Gietijzeren pan

Een multifunctionele gietijzeren pan is natuurlijk erg handig.  Ze zijn ook nog eens veilig en gezond vergeleken met andere pannen. Een gietijzeren pan kan namelijk extreem hoge temperaturen aan zonder dat er schadelijke deeltjes loskomen in het eten, wat bij anti-aanbaklagen en aluminium wel het geval kan zijn. Daarnaast zijn ze ook heel duurzaam en houden de warmte langer vast.

2. Stoomapparaat

Stomen is een van de beste manieren om groenten te koken, omdat het de vitaminen en voedingsstoffen vasthoudt. Bovendien houdt stomen de groenten knapperig en kleurrijk. Probeer eens broccoli, wortels of sperziebonen te stomen en ontdek het zelf. Je kunt je stomer zelfs gebruiken om vis te koken.

3. Kleine blender

Een kleine blender is het perfecte gereedschap voor het maken van gezonde smoothies, sauzen, salsa's en zelfs gepureerde babyvoeding. Gebruik de blender ook voor het malen van noten en lijnzaad. Door het fijn te malen kun je het ook makkelijker in je eten verwerken.

4. Kruidenrek

Als je een kruidenrek ophangt, zul je sneller geneigd zijn om gebruik te maken van kruiden en specerijen zoals rozemarijn, basilicum, dille, oregano, kerrie, komijn, peper en paprikapoeder. Kruiden en specerijen zijn gezonde alternatieven om smaak toe te voegen aan je maaltijd in plaats van zout te gebruiken, dat rijk is aan natrium en ongezond kan zijn bij overmatig gebruik. Bovendien kun je bij veel desserts calorieën besparen door meer kaneel te gebruiken in plaats van suiker en vet. Kijk goed naar de voedingswaarde van elk recept dat je maakt. Dat is namelijk erg belangrijk!

5. Vetafscheider voor saus

Deze handige gadget lijkt op een maatbeker, maar heeft een tuit die aansluit op de onderkant van de beker. Wanneer je het vleessap uit de braadpan in deze speciale beker giet, zal je merken dat het vet en de olie zich naar boven scheiden, terwijl de smaakvolle sappen op de bodem blijven liggen. Bij het afgieten worden alleen de sappen van de bodem uit de beker geschonken, terwijl het vet en de olie achterblijven. Voeg hier vervolgens wat natriumarme kruiden aan toe om een gezonde saus te maken.

6. Slow cooker

Slow cookers zijn gezond omdat ze werken op lage temperaturen om voedsel te bereiden, wat de kans op vernietiging van voedingsstoffen vermindert, in tegenstelling tot andere kookstijlen. Je kunt de slow cooker in de ochtend aanzetten voordat je naar werk gaat en als je dan later thuiskomt, is het eten klaar en kun je ervan genieten!


Gepubliceerd: 10-03-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl