Zo help je je spijsvertering na het avondeten een handje

Partnerbericht

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders hun avondmaaltijd aan de keukentafel nuttigen. Een goede eigenschap, want hiermee bewijs je je spijsvertering een dienst. Al zittend kan je lichaam het voedsel dat het binnenkrijgt beter verteren. Je maag leegt zich daardoor sneller en ook wordt het makkelijker om belangrijke voedingsstoffen beter op te nemen.

Rechtop zitten bevordert de opname van voedingsstoffen

Zittend eten is dus het allerbeste. Doe je dat niet aan de keukentafel, doe dat dan tenminste op de bank. De bank is overigens ook een geliefde plek om na de maaltijd op neer te ploffen en misschien zelfs even een dutje te doen. Maar een dutje na de maaltijd is, gezien het gegeven dat je lichaam voedingsstoffen beter opneemt wanneer je rechtop zit, geen verstandig idee. Op de lange termijn kan het zelfs maagproblemen opleveren. Laat daarom na de maaltijd minstens twee uur verstrijken alvorens je gaat liggen.

Een wandeling maken na het eten

Wat kun je dan wel het beste doen na de maaltijd? Behalve rustig rechtop zitten, kun je ook een wandeling maken. Wandelen bevordert de spijsvertering en helpt je maag en darm met het maken van de bewegingen die nodig zijn om voedsel te verwerken. Ook worden pieken in je bloedsuikerspiegel voorkomen. In plaats van voor de vetopslag wordt glucose voor je spieren gebruikt.

Maximaal ontspannen op een designbank

Wil je na het halen van een frisse neus de avond als couch potato voortzetten? Geen enkel probleem! Je doet jezelf natuurlijk wel een extra plezier wanneer je ’s avonds voor het slapen gaan op een comfortabele bank kunt plaatsnemen. Een dergelijke bank geeft ondersteuning waar nodig en bevordert de lichamelijke -en zo ook geestelijke- ontspanning. Designbanken, zoals de bekende Montis banken  of een Gelderland bank garanderen je van de beste kwaliteit. Hun duurzame karakter zorgt ervoor dat je jarenlang profijt van ze hebt.

Optimaal comfort op ieder gewenst moment van de dag

Makers van designbanken houden niet alleen rekening met de esthetische aspecten van het meubelstuk, maar ook met de ergonomie. Van vormgeving kun je immers pas écht genieten wanneer je ook van een comfortabele zit kunt profiteren. Uiteindelijk is en blijft dat de voornaamste functie van een bank. Bij Whoppah heb je ruime keuze uit tweedehands designbanken. Zo worden kwalitatief hoogwaardige ontwerpen voor een lager budget haalbaar.


Gepubliceerd: 19-04-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl