Gezonder koken met drie veelgebruikte producten en apparaten

Partnerbericht

Een bitterbal uit de frituur, een steak gebakken in een lekker laagje boter, en die heerlijke zoute frietjes. We genieten er allemaal graag van, maar heel gezond is het niet. Veel keukenprinsen en -prinsessen maken gebruik van producten waarvan ze niet meteen doorhebben dat het eigenlijk helemaal niet goed is voor hun gezondheid. Daarom geven wij alternatieven voor vier veelgebruikte apparaten en producten in de keuken. Benieuwd naar wat jij kunt doen om je gezondheid te verbeteren? Lees snel verder!

Airfryer in plaats van de frituur

Je vraagt je waarschijnlijk wel eens af: "Is de airfryer gezonder dan de frituur?”. Ja, de airfryer is zeker gezonder dan de frituur. Dat komt allemaal omdat je de snacks niet in het frituurvet legt. Zo trekken de vetten dus ook minder snel de snacks in. Ruil daarom de frituurpan in voor een airfryer en geniet van gezondere snacks. Je levert daarnaast ook niet in op de knapperigheid, want ook de airfryer zorgt voor lekker knapperige frietjes. Wat is de beste airfryer? Online zijn er gelukkig genoeg te vinden.

Vervang boter voor plantaardige oliën

In het zuiden van Europa maken ze al jaren gebruik van plantaardige oliën, vooral olijfolie in plaats van boter. Iets wat wij hier in Nederland ook maar beter kunnen doen, want het Mediterrane dieet wordt vaak gezien als een van de beste ter wereld. Boter en margarine bevatten verzadigde vetten die niet goed zijn voor de gezondheid van je hart. Plantaardige oliën zoals olijfolie, kokosolie en avocado-olie bevatten daarentegen onverzadigde vetten en zijn daarom beter voor je gezondheid!

Verminder je zoutinname met andere kruiden

Ook is het goed om te letten op je zoutinname. Te veel zoutgebruik kan leiden tot hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen. Je kunt dit natuurlijk wel gebruiken bij het kruiden van je gerechten, maar voeg niet te veel toe. Gebruik daarom andere kruiden om je gerechten lekker op smaak te brengen. Dit is ook een goed moment om te experimenteren en nieuwe kruiden en smaken te ontdekken!

Zoals je ziet kun je gemakkelijk een gezonder leven leiden door een aantal dingen in de keuken aan te passen. Vervang de frituurpan voor een airfryer en gebruik hierbij plantaardige oliën in plaats van boter of frituurvet. Daarnaast geef je veel smaak aan je gerechten door middel van het vervangen van zout voor andere kruiden. Gelukkig worden je gerechten er niet minder smakelijk van. Op deze manier eet je goed, ben je gezonder, en voel je je goed!


Gepubliceerd: 05-09-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl