Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

Partnerbericht

Voor iedereen die in Nederland woont geldt dat deze verplicht is een zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor betaal je een maandelijks bedrag, waarmee je de garantie krijgt dat als je wat overkomt je altijd de beste zorg ontvangt. Er zijn echter tal van verschillende zorgverzekeringen mogelijk om uit te kiezen. Daarbovenop bestaan er ook nog eens tal van verzekeringsmaatschappijen waarbij je terechtkunt, die er elk hun eigen voorwaarden op na houden. Vergelijken is dus belangrijk, maar hoe doe je dat het beste? Alvast goed om te weten is dat niemand je het verplicht om het meest uitgebreide pakket te nemen. Een basiszorgverzekering volstaat. Tenminste, als je het prima vindt genoegen te nemen met de basiszorg die hierbij hoort.

Wat wordt er bedoeld met een basisverzekering?

basisverzekering bestaat trouwens niet. Ook in dat geval zijn er allerlei pakketten mogelijk. Het grootste verschil tussen al deze opties is hoeveel er precies vergoed wordt in het geval je gebruik wilt maken van niet-gecontracteerde zorgverleners. Niet-gecontracteerd betekent dat je zorg afneemt van een aanbieder die geen samenwerking heeft met de verzekeraar. Het is voor te stellen dat je het liefst kiest voor het meest uitgebreide pakket. Echter is het belangrijk om te weten dat hoe meer het pakket te bieden heeft, hoe hoger het bijbehorende tarief is. Met deze informatie in het achterhoofd is het dus belangrijk de pakketten goed tegen elkaar af te wegen.

Met deze pakketten wordt zorg 100% vergoed

Bij een zorgverzekeraar als Univé heb je in de basis de keuze uit de Basisverzekering Zorg Select, Zorg Basis, Zorg Geregeld en Zorg Vrij. Wat deze allemaal gemeenschappelijk hebben, is dat je in elk geval altijd naar je eigen huisarts kunt. De verzekeraar bepaalt dus niet voor jou waar je verplicht heen moet. Dit is een belangrijke keuzevrijheid. Daarnaast kun je met elk van deze pakketten rekenen op spoedeisende hulp in alle ziekenhuizen in Nederland. Zou dit niet bestaan, dan zou je bij spoed mogelijk moeten uitwijken naar een hospitaal tientallen kilometers verderop. Tot slot hoef je je geen zorgen te maken dat je geld uit eigen zak moet betalen als je je laat behandelen door een behandelaar die een contract heeft met de verzekeraar. Zorg wordt namelijk 100% vergoed.

Dit is de hoogte van het verplichte eigen risico

De Basisverzekering Zorg Select biedt een 60% vergoeding indien je je wendt tot een niet-gecontracteerde zorgverlener. Voor de Zorg Basis geldt een percentage van 70%, terwijl je met Zorg Verzekerd te maken krijgt met 80%. Wil je volledig ontzorgd worden en je hier niet druk over hoeven maken, dan is de Basisverzekering Zorg Vrij het meest aantrekkelijke pakket. Met een 100% vergoeding inclusief een vrij te kiezen apotheek kun je je volledig richten op je eigen gezondheid en wat het beste is voor jou. Let wel op dat je ook wanneer je besluit het pakket Zorg Vrij af te nemen, er een eigen risico geldt van €385. Dat betekent dat je eerst dit bedrag uit eigen zak dient te betalen voordat eventuele extra zorg vergoed wordt.


Gepubliceerd: 20-12-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl