Waarom is ‘eten wat de pot schaft’ belangrijk voor kinderen?

Partnerbericht

Eten wat de pot schaft was voorheen heel normaal. Misschien herken je dit zelf ook nog wel van vroeger. Iedereen kreeg hetzelfde op het bord en als je het niet lekker vond, dan had je gewoon pech gehad. Tijden veranderen, en dit zien we ook aan hoe er tegenwoordig wordt omgegaan met het avondeten binnen gezinnen. Het idee van eten wat de pot schaft geldt nog maar binnen ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens. Toch is het wel heel belangrijk.

Het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten

We weten natuurlijk allemaal dat kinderen soms best lastig kunnen zijn als het om eten gaat. Hoe jonger ze zijn, hoe meer ze niet lekker vinden. Je kunt de beste gezonde recepten op tafel zetten en toch halen kinderen er vaak de neus voor op. Hierdoor is het verleidelijk om je kind dan maar iets anders te geven, iets dat je kind wel lekker vindt. Maar toch is het belangrijk om het idee van eten wat de pot schaft in stand te houden aan je eigen keukentafel. Op de eerste plaats is dit belangrijk voor kinderen om gewoon een gezonde relatie op te bouwen met eten en daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk met het oog op een evenwichtige inname van alle voedingsstoffen die een kind nodig heeft.

Kinderen hebben echt alle voedingsstoffen nodig

We eten gezond, omdat er in gezonde voeding veel voedingsstoffen zitten. Als volwassenen hebben we deze voedingsstoffen nodig, maar voor kinderen is dit nog veel belangrijker. Ze zitten volop in de groei en ontwikkeling, waardoor het heel belangrijk is dat ze alle belangrijke voedingsstoffen tot zich nemen. Uiteindelijk zorgt dit voor een gezond immuunsysteem en sterke botten en spieren. Vind je het zelf soms ook lastig om gezond te koken, bijvoorbeeld wegens tijdgebrek? Dan kun je ook kiezen voor de beste recepten van HelloFresh. Je weet dan zeker dat jij én de kids alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgen, zoals eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en gezonde vetten.

Dáárom is eten wat de pot schaft gezond

Eerlijk is eerlijk. Als je kinderen laat kiezen wat ze willen eten, dan staat er elke dag patat, pannenkoeken of bijvoorbeeld pizza op tafel. Bij ongeveer 50 procent van de Nederlandse huishoudens geldt nog steeds dat kinderen moeten eten wat de pot schaft, en eigenlijk zou dit percentage een stuk hoger moeten zijn. Door te eten wat de pot schaft, krijgen kinderen alle belangrijke voedingsstoffen binnen én leren zij uiteindelijk alle smaken en texturen van voeding te waarderen.


Gepubliceerd: 15-03-2024

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl