Dit is belangrijke voeding om sterker te worden

Partnerbericht

Vaak denken mensen bij het sterker worden aan regelmatig trainen, het nemen van supplementen en het optimaliseren van hun slaap. Echter, voeding speelt een ontzettend belangrijke rol in dit proces, wat vaak wordt onderschat. Daarom lichten wij toe welke voeding belangrijk is om sterker te worden.

First things first

Voordat je begint met het eventueel aanpassen van je voeding, is het belangrijk om je caloriebehoefte te kennen. Dat is het aantal calorieën dat je lichaam op dat moment nodig heeft, gebaseerd op je gewicht, leeftijd, lengte en mate van activiteit. Het is belangrijk om dat te weten, zodat je precies weet hoeveel calorieën je per dag het beste kunt binnenkrijgen. Hierin zit natuurlijk verschil, afhankelijk van of je wilt aankomen of juist wilt afvallen.

Je wordt natuurlijk het makkelijkste sterker als je meer gaat eten, waarbij de juiste voeding zorgt voor het optimale resultaat. Echter, je kunt ook sterker worden tijdens het afvallen, maar dat is lastiger.

Wat voor soort voeding moet ik nemen om sterker te worden?

We hebben het eerder al gehad over de invloed van het aantal calorieën. Als we inzoomen op de macro’s, zijn eiwitten ontzettend belangrijk om sterker te worden. Deze stimuleren namelijk je spiergroei en spierherstel. Het wordt dan ook over het algemeen geadviseerd om zo’n 1,8 gram eiwit per kg lichaamsgewicht binnen te krijgen.

Daarnaast zijn koolhydraten voorafgaand aan het trainen belangrijk. Deze geven het lichaam namelijk meer energie, waardoor je beter kunt presteren tijdens het trainen en hier dus meer uit kunt halen.

Hoe weet ik of ik sterker ben geworden?

Je ziet niet altijd direct of je sterker bent geworden, maar je kunt dit tegenwoordig wel gemakkelijk berekenen met bijvoorbeeld een 1 rep max calculator. Hier vul je in met welk gewicht je hebt getraind en hoeveel herhalingen je hiermee hebt uitgevoerd. Door vervolgens aan te geven hoe zwaar deze set was, kan de tool jouw maximale prestatie berekenen. Als je dit wekelijks of maandelijks naast elkaar houdt, kun je jouw vooruitgang qua kracht overzichtelijk meten.

Hiervoor kan bijvoorbeeld de 1 rep max calculator van trainandgain.nl worden gebruikt, maar er zijn ook vele andere partijen die dit aanbieden.


Gepubliceerd: 20-05-2024

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl