Waarom zou je anno 2024 nog supplementen nemen?

Partnerbericht

Al je benodigde voedingsstoffen zitten toch in je dagelijkse voedingsinname? Toch kun je als normaal gezond persoon meerdere redenen hebben om supplementen te nemen. Hieronder noemen wij de meest voorkomende redenen voor supplementgebruik. Eerst leggen we uit wat supplementen nou precies zijn.

Wat zijn supplementen?

Supplementen zijn ontworpen om bepaalde extra voedingsstoffen aan iemands dieet toe te voegen. Ze kunnen bestaan uit mineralen, vitamines, kruiden of andere stoffen, met als doel het lichaam goed te laten functioneren. Supplementen zijn vaak te vinden als capsules, tabletten of in poedervorm.

Waarom slikken mensen supplementen?

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat de helft van Nederland supplementen slikt, en dat tweederde daarvan met regelmaat supplementen gebruikt. 32% van de supplement gebruikers doet dit aan de hand van medisch advies en de grootste groep van 43% slikt supplementen om eventuele klachten in de toekomst voor te blijven. Specifiek liggen de volgende redenen ten grondslag aan het innemen van supplementen:

1. Aanvullen van voedingsstoffen

Supplementen kunnen helpen bij het aanvullen van voedingsstoffen als iemand te weinig vitamines, mineralen of andere voedingsstoffen binnen krijgt.

Een voorbeeld hiervan is iemand die binnen werkt en weinig vitamine D binnenkrijgt, omdat er weinig blootstelling aan de zon is. Een supplement met veel vitamine D kan hier dus een goede aanvulling op zijn.

2. Versterking van het immuunsysteem

Vitamines, zoals vitamine C, vitamine D en zink helpen het immuunsysteem te versterken. Supplementen met deze vitamines kunnen helpen infecties te voorkomen.

3. Prestatieverbetering

Supplementen zijn niet alleen een goede toevoeging op je alledaagse dieet, maar kunnen ook helpen bepaalde prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld supplementen voor het sporten die ervoor zorgen dat je sneller herstelt en weer verder kan sporten.

4. Verbetering van mentale gezondheid

Supplementen worden niet alleen gebruikt voor lichamelijke redenen, maar ook voor de mentale gezondheid. Zo kunnen supplementen bijvoorbeeld de gemoedstoestand van iemand verbeteren.

Supplementen voor verschillende behoeften

Er zijn tegenwoordig veel supplementen voor zowel medische gebruik als voor andere doeleinden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook supplementen voor het verbeteren van slaap, gewichtsverlies, libido of andere behoeftes. Zie bijvoorbeeld de supplementen van Slimminglabs, zij bieden verschillende soorten supplementen aan om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Supplementen kunnen dus veel voordelen bieden, echter is het belangrijk om ze verstandig te gebruiken. Supplementen zijn namelijk geen vervangingen voor de voeding, maar slechts een aanvulling op een gezond dieet. Zorg bij het gebruik van supplementen dat je de juiste dosering gebruikt die vaak op het etiket van de supplementen te vinden is.


Gepubliceerd: 20-06-2024

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl