Hoe belangrijk is gezonde voeding voor productiviteit?
Partnerbericht
Voedselkeuzes hebben invloed op onze gezondheid, welzijn, stemming en energieniveaus. Dit is hoe voedsel je prestaties en mentale gezondheid op het werk kan verbeteren. De beslissingen die we nemen over eten, drinken en snacks hebben enorme knock-oneffecten op onze directe en lange termijn stemming, energieniveaus en productiviteit. Betere voedselkeuzes maken, kan zelfs een positief effect hebben op absentiecijfers op het werk. Gezonde voeding draagt ook bij aan de productiviteit, waardoor het een aanrader is om de volgende tips toe te passen.
Eet ontbijt
Hoe gehaast je ook bent in de ochtend, maak er je taak van om te ontbijten. Als het nodig is, bereid dan de avond ervoor iets en eet het op voordat je van huis vertrekt of neem het mee naar je werk. Probeer Griekse yoghurt met havermout en noten en laat het een nacht in de koelkast staan, of een paar hardgekookte eieren. Pap kan in een paar minuten in de magnetron van het personeel worden gemaakt.
Blijf gehydrateerd
De meesten van ons drinken niet genoeg water (of een drankje zonder cafeïne of suiker). Doe een bewuste poging om meer water te drinken. Zet een fles van 2 liter op je bureau en drink die leeg voordat je naar huis gaat. Of probeer een fles van 1,5 liter... maar de uitdaging is om hem helemaal op te drinken, hem dan bij te vullen en ook die leeg te drinken. Gehydrateerd zijn verbetert de hersenfunctie, maakt je nauwkeuriger en minder vatbaar voor fouten, helpt je alert en wakker te blijven en voorkomt dat je gaat snacken met voedingsmiddelen die je juist probeert te vermijden.
Denk aan snacks
Vaak zijn het niet de maaltijden die we eten, maar de snacks die we kiezen die onze gezonde eetgewoontes ondermijnen. Wees je bewust van de kleine details van je dieetdag: het koekje dat je pakt terwijl je wacht tot de waterkoker kookt, de muffin die je toevoegt aan je bestelling in de koffieshop, de handvol snoepjes die je uit de kom bij de receptie pakt. Het telt allemaal op. Laat je lunchbox bedrukken en vul deze dan met gezonde snacks.
Neem Omega 3
Omega 3-vetzuren zijn de gezondste vetten die we kunnen eten. Ze zitten in vette, koudwatervis zoals zalm, makreel, sardines en forel. We kunnen ze ook halen uit walnoten en lijnzaad. Probeer dus minstens 3 keer per week vette vis te eten voor de lunch en ervaar hoe je hersenkracht in de middag omhoog schiet.
Vul je kantoorlade
Wat doe je als de honger toeslaat? Als je geen toegang hebt tot gezond voedsel dan ga je naar de winkel, de automaat of het koekblik. Dus weersta de verleiding door op kantoor je lade vol te houden met gezonde opties waarvan je weet dat je ze lekker vindt. Probeer zakjes met rauwe, ongezouten noten, zakjes beef jerky, kleine zakjes havermout die je kunt verwerken tot pap of gezonde energierepen met een lange houdbaarheid. Voeg verse groenten, fruit, bakjes bessen of Griekse yoghurt toe voor bederfelijke opties.
Gepubliceerd: 26-08-2024
Meer nieuws
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.