Het dieetboek

NU.nl berichtte op 30 maart dat alleen de boekhandel garen spint bij diëten. In de top van best verkochte boeken staan veel dieetboeken. Het is algemeen bekend en alle voedingskundigen onderschrijven het dat de populairste afvalmethoden niet gezond zijn. Waar het uiteindelijk om te doen is, namelijk afvallen, blijkt op de lange termijn ook niet te werken.

De meeste diëten gaan uit van maximaal 1.250 kcal voor vrouwen en 1.500 kcal voor mannen, waarbij met name koolhydraten en vet zoveel mogelijk uit het dieet worden geschrapt. De Gezondheidsraad adviseert minimaal 2.300 kcal voor vrouwen en 2.900 kcal voor mannen om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Het aantal kcal in dit soort diëten is veel te weinig. Je zult er niet dood aan gaan, maar je loopt dan gemakkelijk een tekort op aan bepaalde vitamines en mineralen, wat je dan moet repareren door het slikken van voedingssupplementen.

"Een dieet dat laag is in kcal werkt alleen voor de korte termijn" zegt hoogleraar Gezond Gewicht in het Erasmus MC. Uit onderzoek is gebleken dat de hongerhormonen stegen bij mensen die tien weken lang een dergelijk dieet volgden, terwijl de verzadigingshormonen juist daalden met als gevolg dat men juist meer trek in eten kreeg. De eetlust gaat omhoog en de verbranding juist omlaag. Door de verstoorde balans in het eetregulatiesysteem maken mensen ook nog eens de verkeerde (ongezonde) voedselkeuzes.

Zijn er goede alternatieven? Ja, het boek Eet gewoon!
Het boek 'Eet gewoon!' vertelt in begrijpelijke taal wat nu precies verantwoord eten is. Het bevat alle basisinformatie die je nodig hebt om slimmere en gezondere keuzes te maken, waardoor je je fitter gaat voelen en op termijn op een gezonde manier de overtollige kilo’s kwijtraakt. Door middel van een uitgekiend stappenplan wordt je in dertig dagen op weg geholpen met duidelijk beschreven fitness oefeningen en 35 recepten waarin de voedingsadviezen op smakelijke wijze worden toegepast.

Bestel het boek direct op bol.com: Eet Gewoon!

Bron: NU.nl publ. 30 maart 2017

Auteur

Gepubliceerd: 01-04-2017

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl