De voedingswaarde van wijnen

Partnerbericht

Wijn, tegenwoordig een veel gebruikte drank. Vaak wordt er bijvoorbeeld bij het diner genoten van een lekker glas. Maar wat is nou eigenlijk de voedingswaarde van deze wijnen? En hoe bewaar je de wijnen op de juiste manier?

We gaan eerst eens kijken naar rode wijn, deze bevat meestal zo'n 13% alcohol.
Een normaal glas rode wijn komt overeen met ongeveer 125 gram en bevat 108 calorieën. Een glas bevat ongeveer 3,8 gram suiker. Een rode wijn kan je het beste bewaren op een donkere plek tussen de 10 en 20 graden. . Na het openen kan je de wijn het beste maar 2 dagen bewaren en dan het liefste bij lage temperatuur. Er zijn speciale koelkasten om de wijn in te bewaren als je geen wijnkelder hebt.

Ook veel gedronken is natuurlijk witte wijn, deze bevat meestal zo'n 11,5% alcohol. Een normaal glas witte wijn komt overeen met ongeveer 125 gram en bevat 100 calorieën. Een glas bevat ongeveer 0,6 gram suiker. Witte wijn is vaak wat makkelijker te bewaren als deze eenmaal is geopend dan rode wijn. Dat komt omdat rode wijn meer gevoelig is voor zuurstof.

Bij het bewaren van wijn zijn er altijd best wat omstandigheden waar je op moet letten. Wijn moet op een bepaalde temperatuur bewaard worden. De ruimte moet goed geventileerd zijn en mag niet te vochtig zijn of tochten. Het is belangrijk dat je de wijn op een rustige plek bewaardt zonder veel trillingen. En wijn moet altijd liggend worden bewaard. Behalve als deze een schroefdop heeft natuurlijk. Daarnaast moet wijn ook beschermd worden tegen UV licht. De ideale plek is dus eigenlijk zoals vaak al gezegd word een wijnkelder, maar niet elke woning heeft daar de ruimte of de mogelijkheden voor. Daarom zijn er ook hele handige andere opties! Hierbij kan je denken aan een wijnkast, of nog idealer een wijnklimaatkast. De wijnkoelkast.nl bied deze ook aan, de wijnkoelkasten van De Wijnkoelkast zijn geluidsarm en hebben een lage vibratie waardoor je wijnen jaren in deze klimaatkasten kunt bewaren. Deze kasten zijn bijna altijd voorzien van een glazendeur waardoor het ook nog eens een luxe uitstraling heeft. De temperatuur van de kasten beheer je geheel zelf en dit kan ook in zones worden verdeeld, hierdoor heeft elke wijn de ideale temperatuur. Wijnklimaatkasten zijn er in verschillende prijsklassen waardoor er eigenlijk voor ieder budget een kast is.

Wil je eens echt speciale wijnen proeven? Denk dan aan een vakantie Andalusië. Deze zonnige streek ligt in het zuiden van Medellin Colombia en produceert inmiddels op grote schale heerlijke wijn!


Gepubliceerd: 04-11-2018

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl