Een gourmetparty plannen is eenvoudiger dan je dacht

Partnerbericht

"Gourmet" komt rechtstreeks van het Franse woord "gourmet" en is een positief woord dat iemand beschrijft die een kenner van eten en drinken is, in wezen iemand die je ook een fijnproever zou kunnen noemen. En de winter is vaak een gelegenheid om samen te komen met vrienden en te genieten van het weer en een gourmetparty. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn zoveel obstakels om de perfecte bijeenkomst af te schudden. Niemand wil de tijd en moeite die het kost om een feestje te organiseren, laten vallen vanwege een vergeten detail. Vandaag lees je over hoe je een gourmetparty gemakkelijk kunt plannen.

1. Het menu

Focus op wat jij en jouw gasten eten. Serveer gerechten die benadrukken wat gourmet inhoud. De basis van een gourmet menu is vlees en groenten, gekookt op manieren die hun natuurlijke smaken naar voren halen in plaats van ze te verbergen en gekruid met rijke kruiden. Als het indrukwekkend genoeg is voor high-end restaurants, is het indrukwekkend genoeg voor jouw gasten! De beste gourmet recepten zijn geen geheim meer.

2. Stel jouw budget vast

Je weet natuurlijk hoeveel mensen aanwezig zullen zijn en wat je wilt koken. Nu moet je alles uitschrijven. Verdeel de ingrediënten voor al je recepten in twee categorieën: dingen die je al hebt en dingen die je moet kopen. Voor de spullen die je moet kopen, ga je naar je supermarkt en begin je prijzen te noteren. Zodra je klaar bent met je veldwerk, ga je naar huis en begin je met het klaren van de nummers. Deze ruwe schatting moeten je een goed idee geven van wat voor soort kosten je verwacht.

3. Wie zal de kosten dekken

Nu komt het moeilijke deel: zullen jou gasten inschrijfgeld betalen of is het geheel gratis? Er zijn altijd voordelen en nadelen, wanneer je dit zult doen. Je kan je gasten een vergoeding van €10 per persoon vragen, om de kosten van het feest te helpen compenseren. Je kunt het natuurlijk ook uit eigen zak betalen, maar die keuze dien je zelf te maken.

4. Vertel hoe het menu eruitziet

Een traditionele gourmet bijeenkomst houdt in dat iedereen iets mee neemt om klaar te maken op het gourmetstel of de bakplaat. Daarom is het handig om het menu met je gasten te bespreken. Wanneer jij het vlees wilt bereiden moet je ervoor zorgen dat je het gourmet vlees besteld. Als je het vlees een avond van tevoren marineert, heb je tijdens het gourmet feest het beste gerecht klaargemaakt.

5. Benodigdheden voor het gourmet feest

Voor het gourmet feest heb je een gourmetstel nodig. Een gourmetstel kun je vergelijken met een grillplaat. Wanneer de plaat heet is kun je het vlees, de vis en de groenten er opleggen. Vervolgens plaats je de lekkerste ingrediënten die jouw gerecht compleet maken. Heb je geen gourmetstel? Tegenwoordig kun je gemakkelijk en vooral goedkoop een gourmetstel huren. Vergeet ook niet dat je borden, bekers en overige kookgerei nodig hebt.

6. Drank

Zorg dat je een koelbox met ijs, flessenwater, vruchtensap en andere kindvriendelijke drankjes in voorraad houdt. Zet een andere bak vol met bier, wijn en andere drankjes voor volwassenen.


Gepubliceerd: 23-12-2018

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl