Met deze keukenapparaten zet jij makkelijk een gezonde maaltijd op tafel

Partnerbericht

We willen allemaal wel gezonder eten, maar dat lijkt niet altijd even makkelijk te zijn. Over gezonde maaltijden wordt vaak gedacht dat ze meer tijd en kookkennis vergen, terwijl veel mensen juist op zoek zijn naar eenvoud en gemak in de keuken. Gelukkig hoeft gezond koken helemaal niet te betekenen dat je uren in de keuken staat. Met een aantal nuttige keukenapparaten heb jij in een mum van tijd een smakelijke maaltijd bereid. Er zijn meerdere essentiële apparaten die iedere gezonde kok in huis zou moeten hebben.

Snijd je groenten in een handomdraai

Groenten zijn de basis voor iedere gezonde maaltijd. Ze zitten boordevol vitaminen en houden je lichaam sterk en gezond. Het nadeel van verse groenten is dat je ze stuk voor stuk moet snijden. Dat kan veel tijd in beslag nemen wanneer je gezond wilt leven. Een hakmolen maakt dit klusje gelukkig iets makkelijker. Deze apparaten zijn voorzien van een reservoir waar je je groenten in kunt doen. In het reservoir zitten messen die met een druk op de knop in beweging komen. Des te langer de hakmolen aanstaat, des te fijner je groenten worden gesneden.

Gezond frituren

Iedereen houdt wel van een patatje op zijn tijd. Gefrituurd eten is echter niet erg gezond. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om hun oven te gebruiken, maar dit maakt een maaltijd meestal iets minder lekker. Met de komst van de airfryer is er eindelijk wel een goed alternatief voor de frituurpan. Deze frituurovens gebruiken slechts een eetlepel olie om frites of snacks knapperig te maken. In principe combineer je dus het beste van twee werelden: de hete lucht van een oven en het knapperige resultaat van een traditionele frituurpan. Doordat je aanzienlijk minder olie gebruikt, is jouw maaltijd meteen een stuk gezonder.

Voldoende fruit en groenten

Sommige mensen vinden het lastig om elke dag de juiste hoeveelheid fruit en groenten binnen te krijgen. Een blender is in dat geval een uitkomst. Deze apparaten vermalen je ingrediënten zo fijn, dat ze vloeibaar worden. Met blenders kan je dus heerlijke smoothies maken die bijna helemaal uit fruit bestaan. Je hoeft slechts een beetje water of melk toe te voegen om jouw smoothie de perfecte structuur te geven. Deze apparaten zijn bovendien geschikt voor het maken van heerlijke soepen. Pureer bijvoorbeeld verse tomaten, wortel en selderij. Voeg er wat water en bouillon aan toe, warm het geheel op in een pan en je hebt verse soep boordevol met goede vitaminen.

Het verbruik van keukenapparatuur

Het is natuurlijk handig om alle essentiële keukenapparaten bij de hand te hebben. Deze apparaten gebruiken echter wel veel stroom. Daarom is het de moeite waard om zuinige modellen uit te zoeken die minder elektriciteit verbruiken. Wil je besparen op je energie? Dan is het tevens verstandig om naar de kosten van je energieleverancier te kijken. Vergelijk verschillende energieleveranciers met elkaar zodat je meteen ziet welke energieleveranciers het voordeligste zijn.


Gepubliceerd: 11-01-2019

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl