De 5 leukste duurzame foodvloggers

Partnerbericht

Duurzaamheid is een hot-topic. We worden steeds bewuster van de impact die we dagelijks hebben op het milieu. Ook op het gebied van voeding en eten koken kunnen we veel doen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Al eerder schreven we over duurzaam eten: hoe kun je milieubewust eten? Hier gaven we aan dat veganistisch en vegetarisch eten het minst schadelijk is voor het milieu en waarom. Zie je dat wel zitten en haal jij je kookinspiratie van internet? Lees dan verder, want we geven je graag onze favoriete duurzame foodvloggers en -bloggers voor de broodnodige inspiratie.

 1. Pick Up Limes, voed de cellen en de ziel
  Voor ons staat met stip op één de Canadese Sadia die al jaren in Nederland woont. Je vindt op internet de website van Pick Up Limes en op YouTube het videokanaal met inspirerende filmpjes over veganistisch eten en koken, duurzaamheid en andere leuke onderwerpen. Sadia van Pick Up Limes is, naast een inspirerende dame met een heldere stem, een gediplomeerd diëtiste. Haar motto is dat je met gezonde en lekkere voeding niet alleen je lichaam, maar ook je ziel mag voeden.
 2. Healthy Crazy Cool
  De Britse ex-tennisser Miles Kasiri weet met zijn humor, tomeloze enthousiasme en kennis menig kijker te overtuigen van een volwaardig plantaardig en veganistisch dieet. Met zijn wekelijkse video's op YouTube neemt Miles je mee in zijn keuken waar hij drie keer per dag een groenterijke maaltijd tevoorschijn tovert en notenboters test. Ook Miles is voedingsdeskundige, dus hij weet waar hij over praat.
 3. High Carb Hannah
  De Amerikaanse Hannah woont samen met haar man in een piepklein huisje. Vanuit haar keuken met eveneens beperkte ruimte en middelen laat ze je de lekkerste veganistische maaltijden zien. Ze schenkt veel aandacht aan afvallen, omdat ze zelf een aantal jaar geleden flink wat gewicht is verloren.
 4. Sweet Potato Soul
  Hou jij ook zo van zoete aardappels als de Amerikaanse Jenné? Dan is het YouTube-kanaal van Sweet Potato Soul precies wat je zoekt. Deze dame is door haar rust en haar sprankelende voorkomen echt een genot om naar te kijken. Zij kookt heerlijke veganistische recepten waarbij het draait om snel, simpel en soms ook goedkoop. Ze houdt van zoetigheid en daarom ben je voor veganistische taarten en koekjes bij haar zeker aan het juiste adres.
 5. Caithlin Shoemaker
  Op internet vinden we de website van de vrolijke Caithlin onder de naam From my Bowl en op Youtube heet haar kanaal Caitlin Shoemaker. Je vindt hier makkelijk te volgen en puur veganistische recepten. Moet jij op je portemonnee letten? Dan zit je goed bij Caithlin, want zij schenkt extra aandacht aan goedkope recepten die niet inleveren aan voedingswaarde.

We hopen dat we je met deze vlogs een zetje in de rug hebben gegeven om de wondere wereld van het veganisme te gaan ontdekken, zodat je met je voedingspatroon kunt bijdragen aan een gezonder lichaam én een gezondere planeet.


Gepubliceerd: 13-05-2019

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl