Updates Voedingswaardetabel.nl

De laatste weken is er hard gewerkt aan allerlei verbeteringen/veranderingen van de site. Een belangrijke verandering die direct door frequente gebruikers is opgemerkt, is het wazig maken (blurren) van de gehaltes vitamines en mineralen.

Waarom blurren?

Tot voor kort waren alle voedingswaardegegevens, inclusief vitamines en mineralen te zien op de site. Het in stand houden en up-to-date houden van de site kost steeds meer tijd en geld (hosting, onkostenvergoedingen e.d.) en de inkomsten door het laten zien van advertenties lopen terug. Het team van voedingswaardetabel.nl is weliswaar een groep van enthousiaste vrijwilligers met een passie voor voeding en ons eten, maar willen toch wel graag de soms noodzakelijke kosten hebben gedekt. Met deze kleine aanpassing blijft dat mogelijk en kunnen we de site op het huidige kwalitatief hoge niveau houden. We hopen op begrip bij onze gebruikers.

Wat is er veranderd?

De gemiddelde gebruiker krijgt nog steeds de meest belangrijke voedingswaardegehaltes (kcal, eiwit, koolhydraten, vet, voedingsvezel e.d.) te zien, maar ben je ook geïnteresseerd in de gehaltes vitamines en mineralen dan moet je je aanmelden en registreren voor een account.

Met een Voedingswaardetabel Account (VWT-Account) krijg je toegang tot de gehaltes vitamines en mineralen en nog veel meer zaken die de site te bieden heeft, zoals:

  1. Met een account heb je de mogelijkheid een voedingsdagboek bij te houden. Het dagboek houdt voor je bij welke percentages van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) je elke dag eet. En brengt in kaart wat je per dag eet.
  2. Je kunt daarbij gebruik maken van alle voedingsmiddelen uit de site en de producten van Calorielijst.nl. Zoeken naar producten in Calorielijst.nl moeten minimaal 5 karakters lang zijn i.v.m. de grote van de lijst (……… producten)
  3. Het dagboek vertelt je hoeveel vitamines en mineralen je dagelijks binnenkrijgt. Is het mineraal natrium (onderdeel van zout NaCl) veel te hoog dan eet je waarschijnlijk veel te zout. Alles mooi weergegeven in overzichtelijke grafieken.
  4. Als je een paar kilootjes wilt afvallen dan kun je in combinatie met het beweegdagboek je eigen dieetplan opstellen. Je dagelijkse activiteiten worden in kaart gebracht.
  5. Het geeft je de mogelijkheid voedingsmiddelen met elkaar te vergelijken (tot max. 4). Je ziet dan in een oogopslag welk product gezonder is, meer kcal bevat of juist veel gezonde/ongezonde vetten.
  6. Menubeheer: Stel je eigen menu’s samen en voeg deze in een keer toe.
  7. Productbeheer: Voeg je eigen producten toe aan de ledenlijst.
  8. Je kunt meedoen aan het marktonderzoek door zelf een rapportcijfer (1 t/m 10) te geven voor de gevoels- en gezondheidswaarde. Je rapportcijfer wordt direct in de tabel verwerkt.
  9. Met een account wordt de site voor jou VOLLEDIG reclame vrij.
  10. Opstellen van een favorietenlijst, zodat je sneller producten kunt kiezen in je voedingsdagboek.

De komende tijd verwachten we nog meer updates om de website mobiel vriendelijker te maken en de informatie en mogelijkheden van de site verder uit te breiden. De huidige Voedingswaarde App wordt niet meer geupdate en zal op termijn verdwijnen.

Auteur

Gepubliceerd: 21-05-2019

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl