Gezond eten: welke effecten heeft dit allemaal?

Partnerbericht

Nog even en we kunnen weer aan de slag met de zorgvergelijker als straks de verzekeraars hun premies en voorwaarden weer bekend maken. Met de verschillende vergelijkingssites zie je snel wat de voor jou goedkoopste zorgverzekering is. Overigens hoeft de prijs niet altijd de doorslag te geven, je kunt ook kiezen voor de verzekering met de beste dekking.

Bespaar zo op je ziektekosten

Als je zorgt dat je gezond eet en je gezond voelt, kun je besparen op je ziektekosten. Want je zult amper een beroep doen op je zorgverzekering en een aanvullende verzekering is ook niet nodig. Door gezond eten voel je je echt beter. Zo geeft gezond eten je meer energie, terwijl je na ongezond voedsel vaak een enorme dip krijgt. Bovendien wordt je een stuk vrolijker van gezond eten.

Impact op je lichaam en je brein

Gezonde voeding heeft impact op je brein en zo is bekend dat het eten van een banaan bijvoorbeeld, je een positief gevoel geeft.  Gezond eten is ook gezond voor je portemonnee. Je drinkt voortaan water en geen frisdrank meer, en ook de chips komt er niet meer in. Reken maar eens uit wat je dat bespaart. Gezond eten is ook minder eten. In gezond eten zitten veel voedingsstoffen die je langer een meer verzadigd gevoel geven Je krijgt minder snel honger en eet dus ook minder. Neem volkorenbrood in plaats van witbrood en je zult hetzelfde effect ervaren. Een stevig ontbijt en je voelt geen drang naar dat koekje bij de thee (zonder suiker uiteraard).

Ook echt gezonder van gezonde voeding

Van gezonde voeding word je ook daadwerkelijk gezonder. En hoe gezonder je bent, hoe minder vaak je in aanraking komt met ziekte, artsen en ziektekostenverzekeringen. Bovendien val je af als je gezond eet. Ook logisch, want frisdrank, chips en koekjes maken je dikker. Gezonde voeding heeft nog een voordeel: je zit beter in je vel. Voldoende redenen dus om gezonder te gaan eten. Als je dit combineert met sporten  en bewegen zul jij je helemaal geweldig voelen. Goede manieren van sporten zijn bijvoorbeeld wandelen, zwemmen en Tai Chi. Ook deze sporten hebben een positief effect op zowel je lichaam als je geest. Je hebt het dus eigenlijk voor een groot deel in eigen hand: eet gezond en sport en je voelt je niet alleen gezonder, je bent het ook daadwerkelijk.


Gepubliceerd: 13-08-2019

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl