Gelatinepudding
Latijnse naam:-
Productgroep:Desserts
Gevoelswaarde:-
Gezondheidswaarde:-
Portie:
100 gram
Voedingswaarde gelatinepudding
Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van gelatinepudding. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor gelatinepudding worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie gelatinepudding komt overeen met 100 gram.
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
Gelatinepudding
60
251
84,0
1,5
13,5
12,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
Gelatinepudding
0,00
0,00
0,00
0,00
0
0,00
0,0
0,0
Gelatinepudding
4
2
4,0
0,0
0,0
1,00
0,02
0,01
Bekijk hoeveel suiker en vet in gelatinepudding zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.
Suiker (14% van de ADH)
Vet (0% van de ADH)
PRAL-waarde 
+0,6
Aanvullende informatie over Gelatinepudding
De gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van vooral zoogdieren na hydrolyse met sterke zuren of basen (bij relatief lage temperatuur: tussen 14 en 18°C) langdurig te laten trekken in heet water. Net zoals bij het trekken van een bouillon lossen de oplosbare bestanddelen op. Vervolgens wordt het resultaat ingedikt, gefiltreerd, gegeleerd en gedroogd (osseïne). Afhankelijk van de toepassing kan de gelatine vermalen worden tot een fijn poeder. Gelatinepoeder heeft een sterk waterbindend vermogen en wordt daarom veel gebruikt als verdikkingsmiddel. Zo ook bij de bereiding van pudding.
Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep desserts
81
342
5,8
6,5
356
1493
4,5
3,8
Wat moet ik doen om
(100 gram)
gelatinepudding
te verbranden? *
Zitten, tv kijken44
Fietsen (15 km/uur)9
Wandelen (5 km/uur)11
Hardlopen (11 km / uur)4
Paardrijden12
Voetbal6
Stofzuigen19
Strijken21
Wassen24
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.