Gelatinepudding

Gelatinepudding

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 100 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
60 kcal
Energie (kJoule)
251 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
84,0 g
Eiwit
1,5 g
Vet
0,0 g
   Waarvan verzadigd vet
0,0 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
0,0 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,0 g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
13,5 g
   Waarvan suikers
12,5 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,00 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,00 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,00 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
0 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
4 mg
Kalium (K)
2 mg
Calcium (Ca)
4,0 mg
Fosfor (P)
0,0 mg
IJzer (Fe)
0,0 mg
Magnesium (Mg)
1,00 mg
Koper (Cu)
0,02 mg
Zink (Zn)
0,01 mg

Voedingswaarde gelatinepudding

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van gelatinepudding. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor gelatinepudding worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie gelatinepudding komt overeen met 100 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in gelatinepudding zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (14% van de ADH)

Vet (0% van de ADH)

PRAL-waarde

+0,6

 

Aanvullende informatie over Gelatinepudding

De gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van vooral zoogdieren na hydrolyse met sterke zuren of basen (bij relatief lage temperatuur: tussen 14 en 18°C) langdurig te laten trekken in heet water. Net zoals bij het trekken van een bouillon lossen de oplosbare bestanddelen op. Vervolgens wordt het resultaat ingedikt, gefiltreerd, gegeleerd en gedroogd (osseïne). Afhankelijk van de toepassing kan de gelatine vermalen worden tot een fijn poeder. Gelatinepoeder heeft een sterk waterbindend vermogen en wordt daarom veel gebruikt als verdikkingsmiddel. Zo ook bij de bereiding van pudding.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep desserts

Kcal
Kjoule
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
81
342
5,8
6,5RijstepapRijstepap
105
441
6,8
5,3
117
491
5,5
5,4
345
1448
358
1500
4,6
4,0
147
617
6,2
4,6
228
958
5,4
4,1
86
360

Wat moet ik doen om (100 gram) gelatinepudding te verbranden? *

Zitten, tv kijken44
Fietsen (15 km/uur)9
Wandelen (5 km/uur)11
Hardlopen (11 km / uur)4
Paardrijden12
Voetbal6
Stofzuigen19
Strijken21
Wassen24
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl