Gelatine

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-
Gelatine Gelatine

Voedingswaarde gelatine

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van gelatine. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor gelatine worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie gelatine komt overeen met 100 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
366 kcal
Energie (kJoule)
1533 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
8,9 g
Eiwit
90,0 g
Vet
0,1 g
   Verzadigd vet
0,0 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,0 g
   Meervoudig onv. vet
0,0 g
   Transvet
- g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,00 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,00 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,00 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
0 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
90 mg
Kalium (K)
15 mg
Calcium (Ca)
0,0 mg
Fosfor (P)
0,0 mg
IJzer (Fe)
0,0 mg
Magnesium (Mg)
10,00 mg
Koper (Cu)
- mg
Zink (Zn)
- mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Gelatine

De gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van vooral zoogdieren na hydrolyse met sterke zuren of basen (bij relatief lage temperatuur: tussen 14 en 18°C) langdurig te laten trekken in heet water. Net zoals bij het trekken van een bouillon lossen de oplosbare bestanddelen op. Vervolgens wordt het resultaat ingedikt, gefiltreerd, gegeleerd en gedroogd. Afhankelijk van de toepassing kan de gelatine vermalen worden tot een fijn poeder. De meeste gelatine in voeding is afkomstig van huiden van varkens, soms van kalveren, gevogelte of vis.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in gelatine zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (0% van de ADH)

PRAL-waarde

+43,5

Wat moet ik doen om (100 gram) gelatine te verbranden? *

Zitten, tv kijken266
Fietsen (15 km/uur)53
Wandelen (5 km/uur)65
Hardlopen (11 km / uur)25
Paardrijden73
Voetbal39
Stofzuigen117
Strijken127
Wassen146
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep diversen

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
0
0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
5,5
4,2Zout, tafelZout, tafel
77
326
79,8
0,2
19,0
19,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
6,7
6,7
1
5
98,5
0,0
0,5
0,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
6,5
6,3
406
1700
0,0
47,9
34,5
34,5
4,2
0,5
2,4
0,0
0,0
18,0
365
1529
4,6
6,0
80,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
8,4
88
372
74,0
16,5
1,0
0,0
0,5
0,1
0,3
0,0
0,0
7,0
236
989
39,8
42,0
14,0
12,0
0,4
0,1
0,2
0,0
0,0
2,8
4,1
4,7
37
155
91,2
0,5
6,8
0,3
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,5
 © Voedingswaardetabel.nl