Presenteer je kookkunsten met behulp van drukwerk

Partnerbericht

Ben jij veel met voeding, recepten en koken in de weer? Dan weet je waarschijnlijk al dat de presentatie het halve werk is. Wil je het nog een stapje verder zetten? Dan geven wij je graag een aantal tips hoe je ingrediënten, recepten en voorraad op een professionele wijze kunt bewaren en presenteren.

Diverse soorten keukenstickers

Laat goedkoop stickers drukken. Stickers zijn er in vele soorten en maten. Daarom kan het zijn dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Welke stickers voor jou van belang kunnen zijn? Labels en ronde stickers op rol zijn hier voorbeelden van. Met labels kun je alle ingrediënten in jouw voorraadkast categoriseren of de bewaarpotten in de keuken van naam voorzien. Je kunt er diverse informatie op kwijt. Denk aan de houdbaarheidsdatum, voedingswaarden, vitamines, dieetvoorkeuren etc. Daarnaast zet je er natuurlijk op wat het is. Stickers op je voorraadpotten geven een ambachtelijke look. Denk aan krijtbord labels die je op je potten en kruidenpotten kunt plakken.

Ook kun je met ronde stickers op rol je koelkast of voorraadkast organiseren. Pak het professioneel aan en laat ze bijvoorbeeld in diverse kleuren drukken. Bijvoorbeeld blauw voor maandag, groen voor dinsdag en ga zo door. Je kunt er ook aan denken om te categoriseren naar vis, vlees, vegetarisch en vegan.

Maak een bewaarmap van al jouw recepten!

Wil je al jouw succesrecepten bewaren en eventueel delen met anderen? Laat dan een ringband bedrukken met een eigen ontwerp. Vergeet niet om je logo en contactgegevens te vermelden. Zo laat je een blijvende indruk achter bij anderen! Het handige aan een ringband is dat je de recepten kunt blijven aanvullen en organiseren. Zo kun je ze bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks sturen naar geïnteresseerden. Het voordeel van je recepten fysiek bewaren in plaats van online is dat je de recepten zonder eerst naar je mobiel of iPad te zoeken bij de hand hebt in de keuken.

Alternatieven voor een ringband

Er zijn diverse alternatieven voor een ringband. Zo kun je een receptenboek maken en deze laten afwerken met een gelijmde rug, nietjes in de rug of een wire-o. Wil je het iets origineler aanpakken? Dan kun je ook denken aan een bureaukalender of magazine.

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe je drukwerk in de keuken kunt gebruiken. Hoe organiseer jij je voorraadkast? En deel jij al recepten met anderen?


Gepubliceerd: 28-01-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl