3 manieren om te leren hoe je gezonder kookt

Partnerbericht

Veel mensen denken dat gezonder koken lastig is en dat gezonder eten veel minder lekker is. Dat is een misverstand dat we in dit artikel uit de wereld helpen. Want door letterlijk je gezonde verstand te gebruiken kun je al heel snel een stuk gezonder koken dan dat je nu doet. Bijvoorbeeld door minder zout en suiker te gebruiken, geen kruidenmixen uit pakjes en zakjes toe te voegen, te bakken in plantaardige olie en gevarieerd te eten. Helaas kleven er vooroordelen aan gezonder koken en eten. Zo zijn er mensen die beweren dat gezond eten niet lekker is. Dat je voedselpatroon dan alleen maar bestaat uit groente, tofu en quinoa (hoewel je hiermee ook heerlijk kunt koken). En dat je zo veel te weinig eiwitten binnenkrijgt. Meestal komen deze opmerkingen van mensen die bijvoorbeeld nog nooit een goed klaargemaakt gezond gerecht hebben gegeten. Bijvoorbeeld met vis of eieren. Of een groenteschotel. Of een curry. Door ingrediënten te gebruiken met een ‘vleesachtige’ structuur mis je vlees helemaal niet. In India eet men bijvoorbeeld heel veel vegetarische gerechten met onder andere aubergine. Deze paarse schoonheid lijkt een beetje op vlees als je het goed bereidt.  We hebben 3 manieren voor je op een rij gezet om smakelijk en gezond te koken: 1. Met een kookboek. 2. Met onlinehulp. 3. Door een kookcursus Superprof te volgen. Lees smakelijk!

1. Kookboek koken

Ja echt, er zijn heel veel kookboeken met gezonde gerechten op de markt. Ga eens snuffelen in (online) boekwinkels en kies er een die je aanspreekt. Jamie Oliver, Janny van der Heijden (van Heel Holland Bakt) en televisiekok Miljuschka hebben allemaal een gezond koken kookboek uitgebracht. Maar er zijn ook kookboeken vol recepten die je in de airfryer kunt klaarmaken. Veel gezonder dan uit de frituur natuurlijk. Je zult zien dat ook jij met een beetje hulp een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

2. Lekker online

Op verschillende online platformen staan talloze filmpjes van mensen die je uitleggen hoe je gezond kookt. Toets maar eens ‘gezond koken’ in op YouTube. Voordat je al die recepten hebt geprobeerd ben je een paar jaar verder. Maar niet alleen YouTube is een dankbare bron, ook op Facebook zijn talloze groepen actief die tips geven om gezond te koken. Misschien is het een goed idee om je aan te sluiten bij een kookclub?

3. Potten en pannen in de praktijk

Eigenlijk gaat er niets boven zelf proberen. En dan samen met professionals van Superprof die je precies uitleggen hoe je gezonde gerechten klaarmaakt. Alle keukens komen voorbij. Thais, Indonesisch, Frans, Arabisch, Hollands en een combinatie van verschillende keukens. Op die manier zet je straks elke dag iets bijzonders op tafel en gaat gezond eten nooit vervelen.


Gepubliceerd: 09-03-2021

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl