Het eenvoudigste recept voor op de barbecue deze zomer

Partnerbericht

We gaan weer richting zomers weer en dat betekent warme temperaturen. Je hebt hierdoor waarschijnlijk ook minder tijd om uitgebreide BBQ recepten voor te bereiden. Daarom delen wij deze makkelijke maaltijd om te maken voor deze zomer. Dit recept kun je zowel op de barbecue maken of als je die niet hebt, of er de ruimte niet voor hebt, snel in de grillpan.

Wanneer je de barbecue gebruikt, zorg er dan voor dat de temperatuur stabiel is. Je kan beter net een paar graden te hoog zitten dan dat de temperatuur te veel wisselt. Dit maakt het BBQ’en erg flexibel. Daarbij duurt de voorbereiding van deze  zomerse maaltijd van begin tot eind maar 15 minuten. De moeite waard dus om het een keer uit te proberen.

Smokey speklapjes met komkommer recept

Het recept is voor 4 porties (4 broodjes). Zonder de saus bevat een portie 375 kcal, 26 gram koolhydraten, 15 gram eiwitten en 23 gram vet. Zorg wel dat je met het warme weer voldoende water drinkt.

Benodigdheden:

  • 275 gram smokey speklap
  • 4 pitabroodjes
  • 180 gram mayonaise (of je andere favoriete saus)
  • dunschiller
  • barbecue of grillpan

Instructies:

Start met het aansteken van de (gas)barbecue of het verhitten van de grillpan. In de tijd dat de barbecue/pan warm wordt, kun je alvast de komkommer in linten snijden met de dunschiller. Vervolgens snijd je de speklapjes in brede stevige repen. Zo kun je ze straks makkelijker verdelen over het pitabrood. Ook zorgt het ervoor dat het vlees niet krom trekt tijdens het grillen.

Grill dan nu de speklapjes voor circa 8 minuten. Zorg dat ze krokant en gaar worden. Vergeet niet om de lappen regelmatig om te draaien. De laatste twee minuten kun je de pitabroodjes nog op de grill leggen. Bak deze 1 minuut per kant zodat ze stevig en knapperig worden. Wanneer de broodjes niet te heet meer zijn, snijd je deze open. Verdeel de komkommer en speklapjes erover en het smullen kan beginnen. Zet ook een bakje neer met je favoriete saus. Wij raden mayonaise met sriracha aan om een keer bij dit gerecht te proberen.

Tip: als je nog over hebt, kun je het restant makkelijk verpakken in aluminiumfolie, vershoudfolie of lekker simpel in een boterhamzakje in de koelkast voor later. Lekker om later op de avond nog een pitabroodje te nemen. Als je nog veel komkommer over hebt, kun je deze gebruiken voor de volgende dag in een salade. Dit kun je ook doen met het vlees als je het fijner snijdt. Voor meer zomerse kookinspiratie of BBQ vlees recepten lees je bijvoorbeeld op Smulweb.


Gepubliceerd: 04-06-2021

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl