Wat zijn de beste online voedingscursussen?

Partnerbericht

Wat is de beste crypto cursus? Die vraag wil je graag beantwoord krijgen als je graag wilt weten hoe je kunt investeren in deze digitale munten. Ook kun je met zo’n cursus leren hoe je zelf de Ripple koersverwachting kunt voorspellen. Dergelijke cursussen zijn ook ontworpen over voeding. Je kunt ze in het echt volgen, maar het is ook mogelijk om dit online te doen. Door de pandemie is dit natuurlijk nog een stuk populairder geworden, waarbij met name de onderstaande voedingscursussen gezien worden als de beste opties. Helaas zijn ze wel grotendeels in het Engels, net zoals de beste crypto apps.

Coursera – Child Nutrition and Cooking

Deze cursus, die een positieve beoordeling van 98 procent heeft onder meer dan 34K beoordelingen, wordt gegeven door Maya Adam, MD, een klinisch assistent-professor in de afdeling kindergeneeskunde van de Stanford University School of Medicine. Het is gebaseerd op het inzicht dat wat kinderen eten gedurende hun hele leven van belang is. De cursus behandelt de gezondheidsrisico's van obesitas en hoe je gezonde, heerlijke maaltijden kunt bereiden die zowel kinderen als volwassenen zullen aanspreken. Afgestudeerden van de cursus zijn dan ook voorbereid op de voedingsbehoeften van zowel kinderen als ouders, opvoeders en zorgverleners.

Udemy – Diploma Certificate in Nutrition

Udemy's voedingsprogramma leidt tot een internationaal erkende certificering voor Continuous Professional Development (CPD) en biedt een solide basis in de basisprincipes van voeding. Er zijn vier modules die een inleiding bevatten waarin principes worden vastgelegd zoals basaal metabolisme (BMR), totale dagelijkse energieverbruik (TDEE), en de berekeningen waarmee je deze belangrijke markers voor voeding kunt bepalen. Je gaat verder met het bestuderen van macronutriënten, denk aan koolhydraten, eiwitten en vetten, van micronutriënten, inclusief vet- en wateroplosbare vitamines, en voedingsrichtlijnen en gezonde snackideeën, samen met voedingsplannen voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs.

Alison – Human Nutrition: Introduction to Micronutrients, Revised

Deze gratis cursus vormt een aanvulling op de cursus van Alison over macronutriënten en richt de schijnwerpers op de micronutriënten die ook deel moeten uitmaken van een goed dieet. De cursus begint met een bespreking van vitamines en mineralen, waaronder zowel vet- als wateroplosbare vitamines. De nadruk wordt gelegd op antioxidanten en hele modules zijn gewijd aan vitamine E, vitamine C en selenium. Afgestudeerden van de cursus moeten vitamines en mineralen, antioxidanten en de processen waardoor ze worden geabsorbeerd, gemetaboliseerd en uitgescheiden, kunnen opsommen en beschrijven. Het boek "Ons Voedsel" van auteur F.M. de Jong is een handig naslagwerk voor deze cursus. De cursus wordt overigens gegeven door auteur Brian Lindshield.

Coursera – Stanford Introduction to Food and Health

De cursus Stanford Introduction to Food and Health, gegeven door Dr. Maya Adam, net als Coursera's les over kindervoeding, is ontworpen om de slechte voedingsgewoonten tegen te gaan die hebben geleid tot een wereldwijde crisis van obesitas, diabetes type 2 en andere voedingsgerelateerde ziekten. De aanbevelingen van Dr. Adam zijn eenvoudig en omvatten een terugkeer naar minimaal verwerkt voedsel en eenvoudige thuiskooktechnieken. De cursus is onderverdeeld in vijf algemene categorieën: achtergrondinformatie over voedsel en voedingsstoffen, hedendaagse trends in eten, een tweedelige serie over toekomstige richtingen in gezondheid en een kookworkshop die volledig is gewijd aan recepten.


Gepubliceerd: 13-09-2021

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl