Ken jij deze voedseltrends al?

Partnerbericht

Als je geïnvesteerd hebt in aandelen van Shell dan zul je weten dat trends erg belangrijk zijn. Ze kunnen namelijk een grote rol hebben op hoeveel een aandeel waard is, zowel in positieve als in negatieve zin. Je ziet dus ook vaak dat een nieuwe trend ervoor zorgt dat bepaalde aandelen AEX ineens veel minder waard zijn. Hartstikke vervelend natuurlijk als je dan zelf de eigenaar bent van zo’n aandeel, maar het kan juist ook goed uitpakken. In de voedingsindustrie kan dit ook het geval zijn als op een moment de onderstaande trends zeer populair zijn.

Lokalisatie

De pandemische sluitingen gaven veel mensen een hernieuwde waardering voor hun lokale gemeenschap, zoals de voedselleveranciers, waaronder supermarkten, boerenmarkten en restaurants, die het voedsel op ons bord hielden. In de toekomst zal er een groeiende belangstelling zijn voor het kopen en consumeren van lokaal geteeld voedsel. Het ondersteunt de lokale economie, is over het algemeen verser en heeft minder impact op het milieu. De verwachting is dan ook dat de waardering van de lokale ondernemingen in de nabije toekomst zeker gaat toenemen. Welke crypto’s gaan stijgen is desondanks natuurlijk veel lastiger te voorspellen.

Immuniteitsboosters

Voedsel zal niet alleen worden gewaardeerd om hongerpijnen af te wenden. De toekomst van eten en drinken zal gebaseerd zijn op de supplementenmarkt, waarbij de aandacht wordt gevestigd op de rol die specifieke ingrediënten spelen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn. COVID-19 herinnerde er ons aan dat gezondheid van voorbijgaande aard is en op elk moment kan veranderen. Voor velen leidde dit tot het zoeken naar producten die een gezond immuunsysteem konden ondersteunen om hen beter op ziektes voor te bereiden. Volgens marktonderzoek meldde namelijk meer dan 50 procent van de consumenten dat ze in 2020 meer supplementen zijn gaan gebruiken om hun immuunsysteem te ondersteunen.

Klimatisering

In navolging van de voordelen van lokalisatie, wordt verwacht dat diëten zullen verschuiven naar meer milieuvriendelijke, duurzame voedingspraktijken. In plaats van te vechten tussen de twee extreme spectrums, zullen veel mensen zich vooral concentreren op voedingsmiddelen met de laagste klimaatimpact. Diëten kunnen bijvoorbeeld een lagere inname van dierlijke producten inhouden, maar deze niet elimineren. In plaats daarvan kunnen consumenten kiezen voor dierlijke producten met een lagere ecologische voetafdruk, zoals het ruilen van rundvlees voor kip of het eten van een paar plantaardige maaltijden per week. Ook lokalisatie zal helpen bij de klimatisering van de voedingsindustrie.

Geestelijke gezondheid

Geestelijke gezondheid is voor veel mensen ook een prioriteit geworden. Hoewel voedsel alleen depressies, angst of stress niet kan behandelen of genezen, kan het eten van grotendeels minimaal verwerkte producten, die rijk zijn aan een verscheidenheid van voedingsstoffen, je geestelijke gezondheid helpen ondersteunen. Diëten die rijk zijn aan antioxidanten, vitamines (bijv. B-vitamines), mineralen (bijv. zink, magnesium), vezels, gezonde vetten (bijv. omega-3 vetzuren) en andere bioactieve stoffen, zoals probiotica, worden in verband gebracht met een betere mentale gezondheid. In 2021 zullen we merken dat meer voedsel- en drankbedrijven producten uitbrengen die deze ingrediënten bevatten om in te spelen op deze trend.


Gepubliceerd: 15-09-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl