5x Tips voor (h)eerlijke restaurants op vakantieparken

Partnerbericht

Gezond eten tijdens je vakantie kan nog wel eens een uitdaging zijn. Maar gelukkig is er al jaren een grote verandering gaande en komen we steeds meer leuke restaurants tegen waar je gezond én overheerlijk kunt eten. Vakantiepark-expert Parkvakanties ging voor ons op pad om te kijken bij welke vakantieparken we de gezelligste eettentjes kunnen vinden waar we verantwoord een hapje kunnen eten. Ga je mee op deze culinaire reis?

Wat staat er op het menu?

Is het een frisse winterse dag en staan er exotische vruchten op het menu? Of is het hartje zomer er kun je stevige groenten bestellen die niet van dit seizoen zijn? Dan is de kans groot dat een deel van je voedsel niet uit Nederland komt. Als je aan een heilzame en duurzame maaltijd denkt, dan denk je al snel aan maaltijden met ingrediënten uit het seizoen en uit de regio. Gelukkig wordt er bij veel vakantieparken rekening mee gehouden. Zo kun je bij het restaurant van Landal Miggelenberg bijvoorbeeld genieten van een lekker maal uit de omgeving. Bovendien zijn veel gerechten glutenvrij en kan er met veel voedselallergieën rekeningen gehouden worden. Bovendien kunnen je kinderen genieten van hun favoriete gerecht van de kinderkaart of kunnen ze lekker smullen van het Bollo buffet. Heb je zin in een uitgebreide maaltijd? Bij het Hof van Saksen is het altijd culinair genieten en hier ontdek je de lekkerste gerechten bij één van de 5 restaurants. De privékoks kunnen zelfs bij je thuis een heerlijke maaltijd voor je klaarmaken met de allerbeste ingrediënten uit de streek.

Zelf koken

Natuurlijk is het fijn om je te laten verwennen en even niet te hoeven koken. Maar na een paar dagen in restaurants te hebben gegeten, heb je vaak wel weer zin in een zelfgemaakte hap. Bij de vakantieparken kun je gelukkig zelf een riante maaltijd klaarmaken voor het hele gezin. Of je nu in een bungalow, luxe lodge of tipi tent overnacht, de meeste accommodaties hebben een eigen keuken met moderne inbouwapparatuur. Bovendien kun je bij heel veel vakantieparken je boodschappen nu laten bezorgen. Zo kun je gelijk onbezorgd je vakantie beginnen! Bestel je boodschappen gemakkelijk online en de koelkast is al voor je gevuld bij aankomst! Ben je iets vergeten? Dan kun je altijd nog een bezoekje brengen aan de supermarkt bij het vakantiepark. De winkels zijn dagelijks geopend en je kunt hier verse ingrediënten en duurzame streekproducten verkrijgen.

Gezonde en lekkere snacks

Een ijsje hier, een taartje daar… alles gaat altijd anders tijdens de vakantie. We stoppen ergens voor een kopje koffie en nemen er graag iets lekkers bij of we kiezen toch net even wat vettigs van de menukaart om onze vingers bij af te likken. En voor een keertje is dat natuurlijk ook helemaal niet erg! Maar om verrassingen te voorkomen is het een aanrader altijd een paar verse snacks mee te nemen. Als je dan trek krijgt tijdens je lange fietstocht kun je genieten van een boterhammetje of schaaltje fruit in de natuur. Neem bijvoorbeeld noten mee, rauwe groenten met hummus of dadels. Bij het vakantiepark Landal Sluftervallei kun je bijvoorbeeld de lekkerste snacks en afhaalmaaltijden ophalen bij de snackshop. Zo kun je zelf iets heerlijks en gezonds meenemen voordat je op pad gaat! Bij het Dormio Resort in Maastricht kun je zelfs een heerlijke borrel- of maaltijdbox van 't Proeflokaal meenemen zodat je van alle Limburgse lekkernijen onderweg kunt genieten. Dat wordt bourgondisch genieten!

Alternatieve gerechten

Heb je een voedselallergie? Of ben je vegetarisch of vegan? De keukenbrigade van de vakantieparken denkt graag mee en probeert voor iedere smaak en ieder dieet iets heerlijks op tafel te zetten. De chef-kok maakt graag iets voor je klaar zodat je van een afwisselend en gezond alternatief kunt genieten. Op de menukaart van de vakantieparken staan al heel veel lekkere vegetarische en veganistische gerechten en ze zijn makkelijk te herkennen voor de letter V of het symbool van een plant. Bij andere gerechten wordt vaak vermeld of er rekening gehouden moet worden met allergieën. De lekkerste restaurants die we gevonden hebben waren te vinden in de vakantieparken Roompot Beach Resort, Beach Resort Nieuwvliet-Bad, Kustpark Texel, Landal Orveltermarke en Landal De Lommerbergen.

Blijf in beweging

Bij de vakantieparken hoef je overigens geen moment stil te zitten. Het is natuurlijk heerlijk om even een paar dagen niets te doen, maar beweging is goed en gezond voor ons. Gelukkig kunnen we van alle faciliteiten gebruik maken en de meeste vakantieparken hebben een fitnessruimte en een zwembad. Bovendien heb je de mogelijkheid fietsen te huren, een kano of bootje. Voor kinderen is er een minigolf, indoor speeltuin, Kids Club en een actief recreatieprogramma. Bij Roompot kunnen de kinderen bijvoorbeeld Roompot Rangers worden en bij Landal staat Bollo de Beer altijd te popelen om met je te spelen. Ga lekker de natuur in en maak een lange wandeling, speel een potje tennis op de tennisbaan of bezoek de recreatieplas en ga heerlijk zwemmen. Na alle beweging is er natuurlijk ook tijd voor de nodige wellness. Bezoek een sauna, boek een massage of geniet van een heerlijke gezichtsbehandeling. Bij de vakantieparken in Nederland kan het inmiddels allemaal en met deze tips blijven we gezond, ook in de vakantietijd!


Gepubliceerd: 04-10-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl