Wat zijn de gezondheidsvoordelen van avocado's?

Partnerbericht

Gezond, lekker én hip? Dan hebben we het over avocado’s. Deze veelzijdige vette vrucht is er één met alleen maar voordelen. Maar wat houden deze precies in? In dit artikel duiken we dieper in op deze alleskunner.

Ze zitten vol voedingsstoffen

Avocado’s zijn echte krachtpatsers als het gaat om voedingsstoffen. Ze zitten tjokvol met vitamines B, C, E en K. Daarnaast bevatten ze veel magnesium, kalium, zink en ijzer. Deze voedingsstoffen zijn ontzettend belangrijk voor je algehele gezondheid en welzijn. De volgende keer dat je een lekker guacamole recept klaarmaakt, weet je dat je je lichaam een flinke boost geeft. Hoe lekker is dat?

Verkleint de kans op hart- en vaatziekten

Een van de grootste voordelen van avocado’s is het positieve effect op je hartgezondheid. Yep, de goede soorten vetten werken namelijk in je voordeel op dat gebied. Avocado’s bevatten weinig verzadigde vetten en juist veel onverzadigde vetten. Dit helpt om je LDL-cholesterol te verlagen en je HDL-cholesterol in balans te houden. Bovendien helpen avocado’s je insulinegevoeligheid te verbeteren (dag cravings!) en bevatten ze antioxidanten die ontstekingen kunnen voorkomen. Een echte win-win als je het ons vraagt.

Beschermt tegen oogziekten

Wist je dat avocado’s ook goed zijn voor je ogen? Ze zijn namelijk rijk aan luteïne en zeaxanthine; antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van je ogen. Deze stoffen verlagen het risico op maculadegeneratie, een oogaandoening waarbij je gezichtsscherpte afneemt. Met een regelmatig portie avocado houd je je ogen in topconditie. Broodje avocado met een gepocheerd ei, iemand?

Helpt veroudering tegen te gaan

Avocado’s bevatten carotenoïden en luteïne, die helpen het verouderingsproces af te remmen van je huid. Deze stoffen beschermen je huid tegen schadelijke uv-straling en houden je huid soepel en gezond. Natural beauty dus!

Helpt je gewicht te verliezen

Hoewel avocado’s relatief veel calorieën en vet bevatten, kunnen ze je toch helpen gewicht te verliezen. De onverzadigde vetten en vezels in avocado’s geven je een verzadigd gevoel waardoor je minder snel weer honger hebt. Dit betekent dat je minder snel geneigd bent om te snacken en uiteindelijk dus ook weer minder eet. Ideaal voor iedereen die op zijn of haar lijn wil letten. Maar let op, niet te veel!

Ze zouden de kans op kanker verminderen

Avocado’s bevatten fytochemicaliën, zoals glutathion en xanthofyl luteïne, die het risico op kanker kunnen verminderen. Deze stoffen helpen onder andere mondkanker tegen te gaan. Sommige studies suggereren dat ze ook het risico op borst- en prostaatkanker kunnen verlagen. Een extra reden om vaker een avocado te eten heb je niet meer nodig right?

Tot slot zijn avocado’s ook nog eens lekker en super gezond. Smoothie, dip, pastasaus, salade: het kan allemaal!


Gepubliceerd: 27-05-2024

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl