Yoga lifestyle, liefde en aandacht voor jezelf en omgeving

Partnerbericht

Dat yoga veel meer is dan slechts een aantal oefeningen op een yoga mat weten we eigenlijk wel. Maar hoeveel meer? Het antwoord luidt dat als je je er echt aan overgeeft yoga een lifestyle is. Een gezonde lifestyle vol van liefde. Voor jezelf en je omgeving, voor je sport, je voeding en ga zo maar door.

Ademhaling, meditatie en goede voeding maken deel uit van de yoga lifestyle. Het gaat in dit laatste geval om voeding die goed voor jou is. Ben je een fervent sporter en past yoga in dat patroon dan kun je best een flinke behoefte aan voeding hebben. Zit je de hele dag op kantoor en beoefen je yoga ’s avonds thuis, dan is dat een ander patroon. In beide gevallen zal je eetpatroon dan ook anders zijn.

Dit eet je voor en na de yogales

Laten we beginnen met de beste voeding voor en na een yogales. Vooraf kun je best iets eten, maar houdt het licht. Kies niet voor zware maaltijden, zoals heel donker en zwaar brood. Kies voor kwark of yoghurt met fruit, rijstwafels met kaas of pindakaas en banaan. Een handje noten of een smoothie van vers fruit. Drink sowieso voldoende. Het liefste water.

Dat laatste geldt ook voor na de les. Drink dan echt voldoende water, omdat je dat nodig hebt om de giftige stoffen die vrij zijn gekomen, vooral door transpireren als je een actieve yogales hebt gedaan, af te kunnen voeren. In de yogashop zijn prachtige bidons verkrijgbaar zodat je altijd water binnen handbereik hebt. Zo zuiver je steeds je lichaam. Overigens zijn gember- of groene thee ook heel lekker en gezond.

Wat je erna eet kan natuurlijk ook maar beter gezond zijn. Na het sporten wordt veelal gekozen voor eiwitrijke voeding voor een goed herstel van je spieren. Ook dan kan een bakje kwark met vers fruit prima zijn werk doen, evenals een boterham met ei en avocado of lekker veel groenten in een salade bijvoorbeeld.

Eet gezond en vooral waar je blij van wordt

Als je de yoga lifestyle aanhangt, is eten dat voor jou goed voelt de beste voeding. Dat klinkt wat ruim, maar als het je smaakt, word je er blij van en doet het je lijf en geest goed. Veel vaker kiezen mensen tegenwoordig al voor vegetarisch eten. Maar het is geen wet. Als je kiest voor biologisch vlees en daar enorm van geniet, is dat ook oké.

Daarnaast wordt gepleit voor kleine licht verteerbare maaltijden. Geen grote borden pasta, maar bijvoorbeeld een kleine pastasalade vol groenten en uiteraard alles vers. Pakjes en zakjes worden het liefst vermeden. Het belangrijkste is misschien nog wel dat je een maaltijd met liefde klaarmaakt. Dan gebeurt het sowieso niet dat je iets zonder nadenken naar binnen propt.

Bewuste oefeningen op de mat betekenen dus ook een bewuste levensstijl. Je koopt verse producten, eet met smaak, kiest voor duurzame kleding en duurzame sportaccessoires zoals een mat van Love Generation. Het gaat tenslotte toch altijd over de liefde, zowel voor de geest als het lichaam.


Gepubliceerd: 12-11-2020

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl