Salie, gedroogd

Salie, gedroogd

Portie:
10 gram
Latijnse naam:
Salvia officinalis

 

Weergave per 10 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
32 kcal
Energie (kJoule)
132 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
0,8 g
Eiwit
1,1 g
Vet
1,3 g
   Waarvan verzadigd vet
0,6 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
0,2 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,2 g
Cholesterol
- mg
Koolhydraten
6,1 g
   Waarvan suikers
0,2 g
Voedingsvezels
0,7 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
30,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,07 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,03 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,26 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
26 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
3,1 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
1 mg
Kalium (K)
106 mg
Calcium (Ca)
165,0 mg
Fosfor (P)
9,0 mg
IJzer (Fe)
2,8 mg
Magnesium (Mg)
42,80 mg
Koper (Cu)
0,07 mg
Zink (Zn)
0,46 mg

Voedingswaarde salie, gedroogd

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van salie, gedroogd. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor salie, gedroogd worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie salie, gedroogd komt overeen met 10 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in salie, gedroogd zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (1% van de ADH)

PRAL-waarde

-4,6

 

Aanvullende informatie over Salie, gedroogd

Salie wordt wel genoemd "de koningin" onder de geneeskrachtige kruiden. Het woord salie is afkomstig van het Latijn "salvare" dat genezen betekent. Salie is afkomstig uit landen rondom de Middellandse Zee. Salie maakt gerechten beter verteerbaar, vooral in kleine hoeveelheden in vlees- en visgerechten. Gedroogd en ingevroren bewaart het zijn aroma zeer goed.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep kruiden en specerijen

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
9
38
7,1
8,4Selderij, bleek, rauwSelderij, bleek, rauw
3
12
7,8
8,3
9
39
6,0
7,3
47
198
7,1
5,9
5
21
7,9
8,2
3
13
7,1
6,1
5
20
7,4
7,6
4
17
6,4
5,8Sambal OelekSambal Oelek
49
205
7,0
6,5
6
24
6,6
6,9

Wat moet ik doen om (10 gram) salie, gedroogd te verbranden? *

Zitten, tv kijken23
Fietsen (15 km/uur)5
Wandelen (5 km/uur)6
Hardlopen (11 km / uur)2
Paardrijden6
Voetbal3
Stofzuigen10
Strijken11
Wassen13
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl