Bruine bonen, gekookt

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
Lathyvus sativus
Bruine bonen, gekookt Bruine bonen, gekookt

Voedingswaarde bruine bonen, gekookt

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van bruine bonen, gekookt. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor bruine bonen, gekookt worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie bruine bonen, gekookt komt overeen met 150 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 150 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
6,8
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
165 kcal
Energie (kJoule)
693 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
95,6 g
Eiwit
11,4 g
Vet
1,1 g
   Verzadigd vet
0,2 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,2 g
   Meervoudig onv. vet
0,6 g
   Transvet
- g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
27,2 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
13,4 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,00 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,00 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,00 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
60 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
1,5 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
2 mg
Kalium (K)
675 mg
Calcium (Ca)
52,5 mg
Fosfor (P)
225,0 mg
IJzer (Fe)
3,0 mg
Magnesium (Mg)
30,00 mg
Koper (Cu)
0,45 mg
Zink (Zn)
1,50 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in bruine bonen, gekookt zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (1% van de ADH)

PRAL-waarde

-1,7

Wat moet ik doen om (150 gram) bruine bonen, gekookt te verbranden? *

Zitten, tv kijken120
Fietsen (15 km/uur)24
Wandelen (5 km/uur)29
Hardlopen (11 km / uur)11
Paardrijden33
Voetbal18
Stofzuigen53
Strijken57
Wassen66
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep groente en peulvruchten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
19
81
93,9
1,0
2,9
2,9
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
1,0
8,3
8,7Tomaat, rauwTomaat, rauw
188
790
70,4
2,6
1,5
1,4
18,1
3,8
11,3
2,0
0,0
6,4
6,5
8,2
14
62
95,1
0,6
2,2
1,8
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
0,9
8,0
8,4
29
125
90,0
3,3
2,0
1,5
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
3,5
26
109
91,5
1,0
4,5
3,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
2,0
7,8
8,7
33
140
89,2
1,0
5,2
4,9
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
3,4
7,7
8,6
15
63
93,6
2,5
0,6
0,4
0,3
0,0
0,0
0,0
0,0
2,0
2,0
6,0
16
71
93,5
2,7
0,3
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
2,5
7,4
7,6Champignons, versChampignons, vers
27
115
91,6
1,8
4,5
4,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
1,1
6,0
8,4
36
151
89,0
1,2
6,1
6,1
0,2
0,1
0,0
0,1
0,0
2,5
6,8
7,2

 

 © Voedingswaardetabel.nl