Linzen, gedroogd, gem.

Linzen, gedroogd, gem.

Portie:
75 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 75 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
232 kcal
Energie (kJoule)
971 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
12,2 g
Eiwit
15,8 g
Vet
1,1 g
   Waarvan verzadigd vet
0,2 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
0,1 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,6 g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
33,4 g
   Waarvan suikers
0,9 g
Voedingsvezels
11,9 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,02 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,23 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,08 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,26 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
- µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
1,5 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
4 mg
Kalium (K)
600 mg
Calcium (Ca)
60,0 mg
Fosfor (P)
300,0 mg
IJzer (Fe)
3,8 mg
Magnesium (Mg)
82,50 mg
Koper (Cu)
0,75 mg
Zink (Zn)
3,00 mg

Voedingswaarde linzen, gedroogd, gem.

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van linzen, gedroogd, gem.. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor linzen, gedroogd, gem. worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie linzen, gedroogd, gem. komt overeen met 75 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in linzen, gedroogd, gem. zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (1% van de ADH)

Vet (1% van de ADH)

PRAL-waarde

+3,3

 

Aanvullende informatie over Linzen, gedroogd, gem.

Er zijn veel soorten linzen in allerlei kleuren en verschillend in grootte. Er zijn kleine smaak en structuurverschillen. De rode en gele linzen hebben vaak geen velletje meer en worden splitlinzen genoemd. Je kookt ze sneller zacht en melig en zijn daardoor uitermate geschikt voor soep. Als je liever een stevige bite hebt kies dan voor groene linzen die nog wel een velletje hebben. De bekendste linzen zijn de bruine linzen, deze hebben een prettige smaak en goede stevige structuur.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep groente en peulvruchten

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
12
53
8,3
8,7Tomaat, rauwTomaat, rauw
150
632
6,5
8,2
28
124
8,0
8,4
21
87
7,8
8,7
66
280
7,7
8,6
58
250
32
142
7,4
7,6Champignons, versChampignons, vers
11
45
6,8
7,2
27
115
6,0
8,4

Wat moet ik doen om (75 gram) linzen, gedroogd, gem. te verbranden? *

Zitten, tv kijken169
Fietsen (15 km/uur)34
Wandelen (5 km/uur)41
Hardlopen (11 km / uur)16
Paardrijden46
Voetbal25
Stofzuigen74
Strijken81
Wassen93
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl