Zo verlies jij je overtollige vakantiekilo's

Partnerbericht

We kennen het allemaal wel, nadat we op vakantie zijn geweest en eigenlijk veel te veel hebben gegeten en gedronken, voelen we ons vaak een stuk dikker. De broek zit wat strakker en ook ons gezicht ziet eruit alsof we een ballon hebben ingeslikt. Gelukkig is dit niet bij iedereen het geval, maar is het wel zorg om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Doe je dit namelijk niet en laat je die paar vakantiekilo’s lekker zitten, dan is de kans groot dat je met een paar jaar zo 10 tot 15 kilo zwaarder bent, terwijl je dit gemakkelijk had kunnen voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je die overtollige vakantiekilo’s er weer snel af hebt, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee je eigenlijk direct aan de slag kunt.

Eet weer ‘normaal’

Wat we vaak zien, is dat we tijdens de vakantie veel meer en vaak ongezonder eten. Waar veel mensen thuis niet meer dan één keer opscheppen, is dit op vakantie en vooral in een all inclusive hotel vrij lastig kunnen we je vertellen. Zorg er daarom dus ook voor dat je bij thuiskomst direct weer eet zoals je voorheen  deed en het liefst kleinere porties. Zo creëer je namelijk een tekort aan calorieën, waardoor het lichaam genoodzaakt is een beroep te doen op de vakantiereserves. Ga je bijvoorbeeld de stap maken en een laptop rugzak kopen, ga dan niet ergens op het terras lunchen, maar houd het bij een kop koffie en eet thuis een boterham of een schaaltje yoghurt.

Drink voldoende water

Tijdens de vakantie eten we vaak niet alleen te veel, maar is het eten ook een stuk zouter dan we gewend zijn. Het gevolg hiervan is dat we meer vocht vasthouden, waardoor we al snel een paar kilo zwaarder lijken. Juist om ervoor te zorgen dat je alle giftige stoffen in het lichaam sneller weet af te breken en ook weet af te voeren, is het belangrijk om dagelijks minimaal twee liter water te drinken. Dit geldt overigens ook wanneer je niet op vakantie bent geweest en keurig braaf iedere dag naar je werk of naar school gaat. Het is daarom ook belangrijk jezelf aan te wennen een waterfles mee te nemen. Vooral voor de studenten onder ons, die een schooltas gaan kopen, is het belangrijk te kijken naar een tas met een extra vak voor bijvoorbeeld een fles of bidon. Zo stimuleer je jezelf om meer te drinken en zul je merken dat je de overtollige kilo’s snel weer kwijt bent.

Beweeg (extra)

Bewegen is en blijft altijd gezond, maar geeft jouw weegschaal na de vakantie aan dat je een paar kilo's zwaarder bent dan voor vertrek, zorg er dan voor dat je lekker een keer of twee per week extra gaat sporten. Zo hoef je echt geen hele training te doen, maar heeft het al een enorm positief effect op je wanneer je twee keer per week een half uur extra gaat wandelen, hardlopen of fietsen. Handig is wel om te kijken of dit in je schema past, zodat je jezelf niet in de weg loopt. Zo kun je bijvoorbeeld ook iedere ochtend even gaan wandelen, zodat je het uitsmeert over de gehele week.

Zorg dat het tussen de oren goed zit

Een belangrijke oorzaak dat we tijdens de vakantie vaak alle teugels laten vieren, zit voor het grootste deel in je hoofd. Het is daarom zaak je mindset te veranderen waar mogelijk, zodat je tijdens de vakantie bijvoorbeeld niet buitensporig gaat eten. Vooral mensen die een all-in vakantie hebben geboekt, hebben vaak de drang om ‘waar te krijgen’ voor hun geld.


Gepubliceerd: 24-08-2023

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl