3 tips om op een gezonde manier duurzaam af te vallen

Partnerbericht

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en wil je er nu toch echt werk van maken om die laatste overtollige kilo's kwijt te raken? Maar heb je de afgelopen jaren al heel wat diëten geprobeerd en kwam je telkens al het verloren gewicht weer dubbel en dwars aan? Dan ben je zeker niet de enige. Duurzaam afvallen is niet eenvoudig. Hoewel alle diëten - mits goed uitgevoerd - zeker helpen, zullen ze meestal niet zorgen voor resultaat op de lange termijn. Zodra je stopt met diëten, komt het gewicht er vanzelf weer aan. Bovendien zijn ook niet alle diëten even gezond voor het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan diëten waarbij veel voedingsmiddelen niet meer gegeten mogen worden of waarbij de calorie-inname extreem laag is. Dat is allesbehalve gezond te noemen.

Maar hoe moet het dan wél? In dit artikel geven we drie tips om dit keer echt op een gezonde manier duurzaam af te vallen.

1. Werk aan een snellere stofwisseling

Wist je dat je lichaam al veel van het werk voor je kan doen? Een snellere stofwisseling helpt bijvoorbeeld om makkelijker op gewicht te blijven of af te vallen. Een van de beste manieren om de stofwisseling te versnellen is door meer te bewegen. Als je meer beweegt, zet je je lichaam aan het werk en verbrand je ook meer calorieën. Zelfs in rust. Een actieve levensstijl draagt dan ook zeker bij aan duurzaam afvallen en uiteindelijk op gewicht blijven.

Er zijn ook voedingssupplementen die je kunt slikken ter ondersteuning van de stofwisseling. Een goed voorbeeld is shilajit. Dit kan prettig zijn ter ondersteuning, maar wees je er wel van bewust dat dit slechts een klein aandeel heeft op het uiteindelijke resultaat. Veel zul je echt nog zelf moeten doen. Verwacht dus geen wonderen van supplementen, maar gebruik deze enkel om je lichaam te ondersteunen.

2. Weet wat je eet

Veel mensen weten zelf eigenlijk helemaal niet waarom ze maar niet afvallen of telkens weer in gewicht aankomen. Er wordt veelal onbewust gegeten. Toch dat ene snoepje tijdens het werken, een koekje bij de koffie of een extra lekkere jus van roomboter. Het zijn dingen waar we niet echt over nadenken, maar onbewust toch voor heel veel extra calorieën zorgen. Het principe van afvallen is eigenlijk heel simpel: je moet minder calorieën eten dan je energiebehoefte. Dan val je af. Maar als je eigenlijk niet weet hoeveel je dagelijks binnenkrijgt en een ruwe schatting eigenlijk helemaal niet realistisch is, weet je ook niet waar je veranderingen kunt doorvoeren. Vaak kunnen kleine veranderingen er namelijk al voor zorgen dat je in een calorietekort komt. En nee, dan hoef je echt geen honger te hebben of al het lekkers te laten staan. Begin daarom door meer inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Er zijn handige apps waarmee je per voedingsproduct kunt uitrekenen hoeveel calorieën dit betreft en je zo telkens een dagtotaal kunt zien. Dit geeft meer inzicht en zo weet je ook waar je kunt minderen.

3. Ondersteun je lichaam waar nodig

Het nadeel van een dieet is dat er hierbij vaak minder gevarieerd gegeten wordt en mensen zich vast blijven houden aan de 'veilige' voedingsmiddelen. Dat kan op de korte termijn zeer succesvol zijn, maar zorgt soms ook voor tekorten. Als je een dergelijk dieet voor een korte tijd wilt aanhouden om snel resultaat te boeken, is het belangrijk dat je je lichaam op andere manieren ondersteuning biedt. Bijvoorbeeld door het gebruik van een vitamine b supplement of een multivitamine. Zo voorkom je tekorten en blijf je lichamelijk in optimale conditie.


Gepubliceerd: 11-02-2025

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl