Entrecôte, kalf

Entrecôte, kalf

Portie:
125 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 125 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
225 kcal
Energie (kJoule)
946 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
83,5 g
Eiwit
26,9 g
Vet
13,1 g
   Waarvan verzadigd vet
6,1 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
5,0 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,5 g
Cholesterol
87,5 mg
Koolhydraten
0,3 g
   Waarvan suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,03 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,04 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,33 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,21 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
5 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
2,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
12,5 mg
Vitamine D (Calcifine)
1,3 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
113 mg
Kalium (K)
438 mg
Calcium (Ca)
16,3 mg
Fosfor (P)
250,0 mg
IJzer (Fe)
3,1 mg
Magnesium (Mg)
37,50 mg
Koper (Cu)
0,31 mg
Zink (Zn)
2,88 mg

Voedingswaarde entrecôte, kalf

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van entrecôte, kalf. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor entrecôte, kalf worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie entrecôte, kalf komt overeen met 125 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in entrecôte, kalf zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (15% van de ADH)

PRAL-waarde

+12,0

 

Aanvullende informatie over Entrecôte, kalf

Entrecotes is gesneden van de dunne lende (wordt dus ook wel lendenbiefstuk genoemd) en heeft een klein vetrandje.


Als u liever het vetrandje verwijderd doe dat dan pas na het bakken. Juist door dat randje blijft het vlees sappig en pittig van smaak.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vlees

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
125
525
7,9
7,5Kippenborst, kipfiletKippenborst, kipfilet
196
823
7,9
7,3
191
801
7,6
6,9
314
1317
7,4
6,5
129
544
6,7
6,4
173
726
7,0
6,9
378
1589
5,9
5,0
176
740
6,7
6,9Kalkoen, gemiddeldKalkoen, gemiddeld
206
868
6,3
5,4
127
533
7,3
6,9

Wat moet ik doen om (125 gram) entrecôte, kalf te verbranden? *

Zitten, tv kijken164
Fietsen (15 km/uur)33
Wandelen (5 km/uur)40
Hardlopen (11 km / uur)16
Paardrijden45
Voetbal24
Stofzuigen72
Strijken78
Wassen90
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl