Ossenworst

Ossenworst

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 100 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
170 kcal
Energie (kJoule)
711 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
68,2 g
Eiwit
18,2 g
Vet
10,1 g
   Waarvan verzadigd vet
4,5 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
4,4 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,6 g
Cholesterol
65,0 mg
Koolhydraten
1,4 g
   Waarvan suikers
0,5 g
Voedingsvezels
1,1 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
14,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,02 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,11 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,11 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
0 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
2,10 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
40,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
1400 mg
Kalium (K)
320 mg
Calcium (Ca)
10,0 mg
Fosfor (P)
185,0 mg
IJzer (Fe)
2,1 mg
Magnesium (Mg)
20,00 mg
Koper (Cu)
0,05 mg
Zink (Zn)
4,50 mg

Voedingswaarde ossenworst

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van ossenworst. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor ossenworst worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie ossenworst komt overeen met 100 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in ossenworst zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (1% van de ADH)

Vet (11% van de ADH)

PRAL-waarde

+8,4

 

Aanvullende informatie over Ossenworst

Ossenworst is een worst die van ossen gemaakt werd en kent zijn oorsprong in Amsterdam in de 17de eeuw. Op grote schaal werden er toen ossen uit Denemarken en Duitsland geïmporteerd en specerijen aan toegevoegd zoals peper, kruidnagel, foelie en nootmuskaat welke uit Nederlands-Indië kwamen. Ossenworst wordt traditioneel gemaakt van gerijpt vlees dat bij lage temperatuur gerookt wordt, hierdoor blijft het vlees rauw. Tegenwoordig wordt mager rundvlees gebruikt als basis van ossenworst en het roken en rijpen wordt meestal achterwege gelaten.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vleeswaren en worst

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
204
854
5,6
4,2Hamburger, bereidHamburger, bereid
44
184
7,0
5,5
279
1170
5,5
4,7
470
1968
5,7
3,5
52
217
7,2
6,1
50
212
7,4
7,0
403
1686
6,7
3,8
113
466
5,8
4,6SalamiSalami
60
254
7,5
6,0
46
192
7,2
7,1

Wat moet ik doen om (100 gram) ossenworst te verbranden? *

Zitten, tv kijken124
Fietsen (15 km/uur)25
Wandelen (5 km/uur)30
Hardlopen (11 km / uur)12
Paardrijden34
Voetbal18
Stofzuigen54
Strijken59
Wassen68
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl