Spaanse peper, rood, vers

Spaanse peper, rood, vers

Portie:
15 gram
Latijnse naam:
Capsicum annuum

 

Weergave per 100 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
29 kcal
Energie (kJoule)
121 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
90,2 g
Eiwit
1,4 g
Vet
0,3 g
   Waarvan verzadigd vet
0,0 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
0,0 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,2 g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
5,1 g
   Waarvan suikers
4,2 g
Voedingsvezels
2,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,10 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,11 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,14 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,30 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
35 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
136,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
10 mg
Kalium (K)
320 mg
Calcium (Ca)
12,0 mg
Fosfor (P)
32,0 mg
IJzer (Fe)
0,7 mg
Magnesium (Mg)
15,00 mg
Koper (Cu)
0,15 mg
Zink (Zn)
0,28 mg

Voedingswaarde spaanse peper, rood, vers

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van spaanse peper, rood, vers. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor spaanse peper, rood, vers worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie spaanse peper, rood, vers komt overeen met 15 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in spaanse peper, rood, vers zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (5% van de ADH)

Vet (0% van de ADH)

PRAL-waarde

-5,4

 

Aanvullende informatie over Spaanse peper, rood, vers

Rode pepers zijn voor ze rijp zijn groen en worden vaak ook in die toestand gegeten. Er zijn inmiddels ook andere kleurvarianten zoals geel, wit en oranje. Spaanse peper is een van de belangrijkste specerijen om gerechten 'heet' te laten smaken. De stof die verantwoordelijk is voor de hete smaak van Spaanse peper smaak is capsaïcine. Deze stof prikkelt direct de warmtereceptoren in de mond. Hierdoor wordt de smaak vaak als 'heet' omschreven.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep groente en peulvruchten

Kcal
Kjoule
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
19
81
8,3
8,7Tomaat, rauwTomaat, rauw
188
790
6,5
8,2
14
62
8,0
8,4
26
109
7,8
8,7
29
125
33
140
7,7
8,6
16
71
7,4
7,6Champignons, versChampignons, vers
36
151
6,8
7,2
27
115
6,0
8,4

Wat moet ik doen om (15 gram) spaanse peper, rood, vers te verbranden? *

Zitten, tv kijken3
Fietsen (15 km/uur)1
Wandelen (5 km/uur)1
Hardlopen (11 km / uur)0
Paardrijden1
Voetbal0
Stofzuigen1
Strijken2
Wassen2
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl