Varkenslever, gekookt

Varkenslever, gekookt

Portie:
30 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 30 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
4,5
Gezondheidswaarde:
5,0
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
41 kcal
Energie (kJoule)
173 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
21,3 g
Eiwit
6,4 g
Vet
1,5 g
   Waarvan verzadigd vet
0,5 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
0,2 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,6 g
Cholesterol
90,0 mg
Koolhydraten
0,6 g
   Waarvan suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,66 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,15 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,90 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,11 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
162 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
9,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
5,1 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,3 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
45 mg
Kalium (K)
90 mg
Calcium (Ca)
3,0 mg
Fosfor (P)
69,0 mg
IJzer (Fe)
5,1 mg
Magnesium (Mg)
6,00 mg
Koper (Cu)
0,72 mg
Zink (Zn)
0,21 mg

Voedingswaarde varkenslever, gekookt

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van varkenslever, gekookt. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor varkenslever, gekookt worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie varkenslever, gekookt komt overeen met 30 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in varkenslever, gekookt zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (2% van de ADH)

PRAL-waarde

+3,6

 

Aanvullende informatie over Varkenslever, gekookt

Varkenslever kunt u bakken en grilleren. Varkenslever is bovendien geschikt voor het maken van p?t?. Lever voor het bakken even bestuiven met bloem en insnijden om kromtrekken te voorkomen.

Maak de lever eerst droog voor het bakken. Afdeppen van vlees (met keukenpapier) voorkomt te veel vocht in de pan waardoor het vlees niet zo snel dichtschroeit.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vleeswaren en worst

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
204
854
5,6
4,2Hamburger, bereidHamburger, bereid
44
184
7,0
5,5
279
1170
5,5
4,7
470
1968
5,7
3,5
52
217
7,2
6,1
50
212
7,4
7,0
403
1686
6,7
3,8
113
466
5,8
4,6SalamiSalami
60
254
7,5
6,0
46
192
7,2
7,1

Wat moet ik doen om (30 gram) varkenslever, gekookt te verbranden? *

Zitten, tv kijken30
Fietsen (15 km/uur)6
Wandelen (5 km/uur)7
Hardlopen (11 km / uur)3
Paardrijden8
Voetbal4
Stofzuigen13
Strijken14
Wassen16
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl