Varkenslever, gekookt

Portie:
30 gram
Latijnse naam:
-
Varkenslever, gekookt Varkenslever, gekookt

Voedingswaarde varkenslever, gekookt

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van varkenslever, gekookt. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor varkenslever, gekookt worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie varkenslever, gekookt komt overeen met 30 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 30 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
4,5
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
41 kcal
Energie (kJoule)
173 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
21,3 g
Eiwit
6,4 g
Vet
1,5 g
   Verzadigd vet
0,5 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,2 g
   Meervoudig onv. vet
0,6 g
   Transvet
- g
Cholesterol
90,0 mg
Koolhydraten
0,6 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,66 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,15 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,90 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,11 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
162 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
9,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
5,1 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,3 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
45 mg
Kalium (K)
90 mg
Calcium (Ca)
3,0 mg
Fosfor (P)
69,0 mg
IJzer (Fe)
5,1 mg
Magnesium (Mg)
6,00 mg
Koper (Cu)
0,72 mg
Zink (Zn)
0,21 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Varkenslever, gekookt

Varkenslever kunt u bakken en grilleren. Varkenslever is bovendien geschikt voor het maken van p?t?. Lever voor het bakken even bestuiven met bloem en insnijden om kromtrekken te voorkomen.

Maak de lever eerst droog voor het bakken. Afdeppen van vlees (met keukenpapier) voorkomt te veel vocht in de pan waardoor het vlees niet zo snel dichtschroeit.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in varkenslever, gekookt zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (2% van de ADH)

PRAL-waarde

+3,6

Wat moet ik doen om (30 gram) varkenslever, gekookt te verbranden? *

Zitten, tv kijken30
Fietsen (15 km/uur)6
Wandelen (5 km/uur)7
Hardlopen (11 km / uur)3
Paardrijden8
Voetbal4
Stofzuigen13
Strijken14
Wassen16
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vleeswaren en worst

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
272
1139
55,5
21,0
2,5
0,0
20,0
8,8
7,8
1,0
60,0
0,0
5,6
4,2Hamburger, bereidHamburger, bereid
146
613
71,6
18,2
1,8
0,0
7,4
1,8
2,0
3,0
46,3
0,0
7,0
5,5
372
1560
42,5
15,0
11,5
0,0
30,0
10,0
14,0
6,0
80,0
0,0
5,5
4,7
313
1312
50,6
22,4
1,5
0,0
24,5
8,1
10,0
3,0
40,0
0,0
5,7
3,5
129
542
72,6
18,2
1,7
0,0
5,5
2,1
0,1
2,8
38,0
0,0
7,2
6,1
168
705
64,2
28,3
0,8
0,0
5,7
1,4
2,0
0,0
55,0
0,0
7,4
7,0
375
1554
46,5
19,5
0,1
0,0
33,0
13,1
15,8
3,3
32,0
0,0
5,8
4,6
322
1349
54,3
14,3
0,9
0,5
29,5
10,1
14,3
3,5
32,0
0,0
6,7
3,8RookworstRookworst
201
845
64,0
21,5
1,0
1,0
12,5
4,4
5,8
0,8
85,0
0,0
7,5
6,0
152
640
69,0
22,9
0,6
0,0
6,5
3,4
2,2
1,0
50,0
0,0
7,2
7,1

 

 © Voedingswaardetabel.nl