Linzen, gedroogd, gem.

Linzen, gedroogd, gem.

Portie:
75 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 100 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
309 kcal
Energie (kJoule)
1295 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
16,2 g
Eiwit
21,0 g
Vet
1,5 g
   Waarvan verzadigd vet
0,3 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
0,1 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,8 g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
44,5 g
   Waarvan suikers
1,2 g
Voedingsvezels
15,8 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,02 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,30 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,10 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,35 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
- µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
2,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
5 mg
Kalium (K)
800 mg
Calcium (Ca)
80,0 mg
Fosfor (P)
400,0 mg
IJzer (Fe)
5,0 mg
Magnesium (Mg)
110,00 mg
Koper (Cu)
1,00 mg
Zink (Zn)
4,00 mg

Voedingswaarde linzen, gedroogd, gem.

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van linzen, gedroogd, gem.. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor linzen, gedroogd, gem. worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie linzen, gedroogd, gem. komt overeen met 75 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in linzen, gedroogd, gem. zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (1% van de ADH)

Vet (2% van de ADH)

PRAL-waarde

+4,4

 

Aanvullende informatie over Linzen, gedroogd, gem.

Er zijn veel soorten linzen in allerlei kleuren en verschillend in grootte. Er zijn kleine smaak en structuurverschillen. De rode en gele linzen hebben vaak geen velletje meer en worden splitlinzen genoemd. Je kookt ze sneller zacht en melig en zijn daardoor uitermate geschikt voor soep. Als je liever een stevige bite hebt kies dan voor groene linzen die nog wel een velletje hebben. De bekendste linzen zijn de bruine linzen, deze hebben een prettige smaak en goede stevige structuur.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep groente en peulvruchten

Kcal
Kjoule
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
19
81
8,3
8,7Tomaat, rauwTomaat, rauw
188
790
6,5
8,2
14
62
8,0
8,4
26
109
7,8
8,7
29
125
33
140
7,7
8,6
16
71
7,4
7,6Champignons, versChampignons, vers
36
151
6,8
7,2
27
115
6,0
8,4

Wat moet ik doen om (75 gram) linzen, gedroogd, gem. te verbranden? *

Zitten, tv kijken169
Fietsen (15 km/uur)34
Wandelen (5 km/uur)41
Hardlopen (11 km / uur)16
Paardrijden46
Voetbal25
Stofzuigen74
Strijken81
Wassen93
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl