Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Entrecôte, kalf

Portie:
125 gram
Latijnse naam:
-
Entrecôte, kalf Entrecôte, kalf

 

Voedingswaarde entrecôte, kalf

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van entrecôte, kalf. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor entrecôte, kalf worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie entrecôte, kalf komt overeen met 125 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
180 kcal
Energie (kJoule)
757 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
66,8 g
Eiwit
21,5 g
Vet
10,5 g
   Verzadigd vet
4,9 g
   Enkelvoudig onv. vet
4,0 g
   Meervoudig onv. vet
0,4 g
   Transvet
- g
Cholesterol
70,0 mg
Koolhydraten
0,2 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,02 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,03 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,26 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,17 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
4 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
1,60 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
10,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
1,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
90 mg
Kalium (K)
350 mg
Calcium (Ca)
13,0 mg
Fosfor (P)
200,0 mg
IJzer (Fe)
2,5 mg
Magnesium (Mg)
30,00 mg
Koper (Cu)
0,25 mg
Zink (Zn)
2,30 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Entrecôte, kalf

Entrecotes is gesneden van de dunne lende (wordt dus ook wel lendenbiefstuk genoemd) en heeft een klein vetrandje.
Als je liever het vetrandje verwijderd doe dat dan pas na het bakken. Juist door dat randje blijft het vlees sappig en pittig van smaak.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in entrecôte, kalf zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (12% van de ADH)

PRAL-waarde

+9,6

Wat moet ik doen om (125 gram) entrecôte, kalf te verbranden? *

Zitten, tv kijken164
Fietsen (15 km/uur)33
Wandelen (5 km/uur)40
Hardlopen (11 km / uur)16
Paardrijden45
Voetbal24
Stofzuigen72
Strijken78
Wassen90
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vlees

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
100
420
75,3
22,8
0,0
0,0
0,9
0,2
0,2
0,2
45,0
0,0
7,9
7,5Kippenborst, kipfiletKippenborst, kipfilet
157
658
65,0
30,0
0,0
0,0
4,0
1,5
1,0
0,7
35,0
0,0
7,9
7,3
127
534
71,7
23,8
0,0
0,0
3,5
0,7
0,0
0,7
55,5
0,0
7,6
6,9
209
878
64,5
19,1
0,8
0,0
14,6
7,4
6,5
0,5
67,8
0,0
7,4
6,5
103
435
76,1
20,6
0,0
0,0
2,3
0,7
0,6
0,5
74,0
0,0
6,7
6,4
138
581
72,2
20,5
0,0
0,0
6,3
1,6
2,5
1,0
20,0
0,0
7,0
6,9
252
1059
60,9
17,5
0,0
0,0
20,6
8,2
10,5
1,0
62,9
0,0
5,9
5,0
141
592
71,2
21,8
0,0
0,0
6,0
1,7
2,0
1,3
60,0
0,0
6,7
6,9Kalkoen, gemiddeldKalkoen, gemiddeld
127
533
72,8
21,8
0,0
0,0
4,4
1,9
1,8
0,0
50,0
0,0
7,3
6,9
132
554
71,3
22,5
1,0
0,0
4,2
1,5
1,2
1,2
520,0
0,0
4,6
5,3

 

 © Voedingswaardetabel.nl