Aardappel, zoet, bataat, gekookt

Portie:
125 gram
Latijnse naam:
Ipomoea batatas
Aardappel, zoet, bataat, gekookt Aardappel, zoet, bataat, gekookt

Voedingswaarde aardappel, zoet, bataat, gekookt

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van aardappel, zoet, bataat, gekookt. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor aardappel, zoet, bataat, gekookt worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie aardappel, zoet, bataat, gekookt komt overeen met 125 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
85 kcal
Energie (kJoule)
356 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
76,0 g
Eiwit
1,3 g
Vet
0,2 g
   Verzadigd vet
0,1 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,0 g
   Meervoudig onv. vet
0,0 g
   Transvet
- g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
19,1 g
   Waarvan suikers
5,5 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
2,4 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,40 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,07 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,01 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,10 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
8 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
15,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
0,60 mg
Vitamine K (Fylochinon)
2,00 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
30 mg
Kalium (K)
250 mg
Calcium (Ca)
25,0 mg
Fosfor (P)
40,0 mg
IJzer (Fe)
0,7 mg
Magnesium (Mg)
32,00 mg
Koper (Cu)
0,12 mg
Zink (Zn)
0,25 mg
Seleen (Se)
0,70 µg
Jodium (I)
2,00 µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Aardappel, zoet, bataat, gekookt

Geen familie van de aardappel (nachtschadefamilie), maar van de windefamilie. De knol bevat veel inuline in plaats van zetmeel

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in aardappel, zoet, bataat, gekookt zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (6% van de ADH)

Vet (0% van de ADH)

PRAL-waarde

-4,3

Wat moet ik doen om (125 gram) aardappel, zoet, bataat, gekookt te verbranden? *

Zitten, tv kijken77
Fietsen (15 km/uur)15
Wandelen (5 km/uur)19
Hardlopen (11 km / uur)7
Paardrijden21
Voetbal11
Stofzuigen34
Strijken37
Wassen43
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep aardappels en aardappelproducten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
82
346
77,4
2,0
17,0
0,0
0,1
0,0
0,0
0,0
0,0
2,5
7,6
7,9Aardappelen, gekooktAardappelen, gekookt
327
1368
35,4
4,5
40,0
1,5
16,0
9,5
0,0
6,0
10,0
3,1
5,9
4,0
96
402
74,1
1,3
21,0
3,0
0,1
0,0
0,0
0,0
0,0
2,5
6,1
7,1
126
529
73,0
2,0
16,0
1,0
5,5
2,5
0,8
1,6
0,0
2,5
7,9
5,8
85
357
76,7
2,0
17,6
0,0
0,1
0,0
0,0
0,0
0,0
2,6
6,5
7,5
99
418
79,3
3,5
12,0
0,0
4,2
1,7
0,7
1,3
0,8
0,0
6,3
5,5
327
1368
35,4
4,5
40,0
1,5
16,0
9,5
0,0
6,0
10,0
3,1
6,1
5,3
223
936
55,8
3,2
27,0
1,0
11,0
3,0
6,5
1,0
1,5
2,0
6,3
5,5AardappelkroketjesAardappelkroketjes
141
591
68,5
2,0
20,5
1,0
5,0
2,4
1,2
0,6
0,6
3,0
7,2
6,4
249
1043
45,0
4,8
38,0
0,5
7,8
3,2
2,1
1,8
0,4
3,4
6,3
5,4
 © Voedingswaardetabel.nl