Aardappelen, gebakken

Portie:
125 gram
Latijnse naam:
Solanum tuberosum
Aardappelen, gebakken Aardappelen, gebakken

Voedingswaarde aardappelen, gebakken

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van aardappelen, gebakken. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor aardappelen, gebakken worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie aardappelen, gebakken komt overeen met 125 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 125 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
7,9
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
158 kcal
Energie (kJoule)
661 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
91,3 g
Eiwit
2,5 g
Vet
6,9 g
   Verzadigd vet
3,1 g
   Enkelvoudig onv. vet
1,0 g
   Meervoudig onv. vet
2,0 g
   Transvet
- g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
20,0 g
   Waarvan suikers
1,3 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
3,1 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,06 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,10 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,06 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,30 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
13 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
10,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,5 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
25 mg
Kalium (K)
525 mg
Calcium (Ca)
10,6 mg
Fosfor (P)
56,3 mg
IJzer (Fe)
0,8 mg
Magnesium (Mg)
18,75 mg
Koper (Cu)
0,13 mg
Zink (Zn)
0,25 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in aardappelen, gebakken zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (1% van de ADH)

Vet (8% van de ADH)

PRAL-waarde

-8,3

Wat moet ik doen om (125 gram) aardappelen, gebakken te verbranden? *

Zitten, tv kijken115
Fietsen (15 km/uur)23
Wandelen (5 km/uur)28
Hardlopen (11 km / uur)11
Paardrijden32
Voetbal17
Stofzuigen50
Strijken55
Wassen63
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep aardappels en aardappelproducten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
82
346
77,4
2,0
17,0
0,0
0,1
0,0
0,0
0,0
0,0
2,5
7,6
7,9Aardappelen, gekooktAardappelen, gekookt
327
1368
35,4
4,5
40,0
1,5
16,0
9,5
0,0
6,0
10,0
3,1
5,9
4,0
96
402
74,1
1,3
21,0
3,0
0,1
0,0
0,0
0,0
0,0
2,5
6,1
7,1
85
357
76,7
2,0
17,6
0,0
0,1
0,0
0,0
0,0
0,0
2,6
6,5
7,5
99
418
79,3
3,5
12,0
0,0
4,2
1,7
0,7
1,3
0,8
0,0
6,3
5,5
85
356
76,0
1,3
19,1
5,5
0,2
0,1
0,0
0,0
0,0
2,4
327
1368
35,4
4,5
40,0
1,5
16,0
9,5
0,0
6,0
10,0
3,1
6,1
5,3
223
936
55,8
3,2
27,0
1,0
11,0
3,0
6,5
1,0
1,5
2,0
6,3
5,5AardappelkroketjesAardappelkroketjes
141
591
68,5
2,0
20,5
1,0
5,0
2,4
1,2
0,6
0,6
3,0
7,2
6,4
249
1043
45,0
4,8
38,0
0,5
7,8
3,2
2,1
1,8
0,4
3,4
6,3
5,4
 © Voedingswaardetabel.nl