Makreel, rauw

Makreel, rauw

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
Scomber scombrus

 

Weergave per 150 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
387 kcal
Energie (kJoule)
1619 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
90,5 g
Eiwit
27,0 g
Vet
31,1 g
   Waarvan verzadigd vet
7,4 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
14,4 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
6,6 g
Cholesterol
114,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
1,50 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,15 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,45 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,30 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
12 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
12,75 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
6,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
131 mg
Kalium (K)
405 mg
Calcium (Ca)
24,0 mg
Fosfor (P)
300,0 mg
IJzer (Fe)
1,5 mg
Magnesium (Mg)
45,00 mg
Koper (Cu)
0,15 mg
Zink (Zn)
0,90 mg

Voedingswaarde makreel, rauw

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van makreel, rauw. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor makreel, rauw worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie makreel, rauw komt overeen met 150 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in makreel, rauw zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (35% van de ADH)

PRAL-waarde

+14,3

 

Aanvullende informatie over Makreel, rauw

De Atlantische makreel is een pelagische vissoort en wordt gevangen in de Noordzee, voornamelijk in de wateren van Groenland en IJsland. De makreel is één van de meest gegeten vissoorten in heel Europa. Een veelzijdige en populaire vis met stevig en romig witte vlees die zich uitstekend leent voor het roken. Makreel is ook ideaal om in zijn geheel te grillen of barbecueën.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
402
1682
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
330
1386
6,4
7,6
324
1359
7,2
8,1
34
144
9,0
8,0
300
1259
7,5
7,7
353
1482
7,5
5,7
300
1259
7,4
7,7
148
619
7,1
7,8

Wat moet ik doen om (150 gram) makreel, rauw te verbranden? *

Zitten, tv kijken281
Fietsen (15 km/uur)56
Wandelen (5 km/uur)69
Hardlopen (11 km / uur)27
Paardrijden77
Voetbal41
Stofzuigen124
Strijken135
Wassen155
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl