Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van ansjovis, vers. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor ansjovis, vers worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie ansjovis, vers komt overeen met 100 gram.
Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.
Aanmelden | Registreren | Waarom blur
Ansjovis stamt uit een grote familie en komt over de hele wereld voor. Ansjovis is een klein visje dat vergeleken kan worden met een sardine, maar is geen familie van de sardine. De ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte van 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donkerblauwe/zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde. De ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Ook in de Nederlandse wateren wordt de ansjovis bevist. Dit is periodiek en seizoensgebonden. Ansjovis komt het meeste vooor in de wateren rondom Zuid-Spanje.
Bekijk hoeveel suiker en vet in ansjovis, vers zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.