Zalm, onbereid

Zalm, onbereid

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 150 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
6,4
Gezondheidswaarde:
7,6
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
330 kcal
Energie (kJoule)
1386 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
94,7 g
Eiwit
30,3 g
Vet
23,6 g
   Waarvan verzadigd vet
5,0 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
11,7 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
5,1 g
Cholesterol
67,5 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,15 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,24 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,45 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,53 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
18 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
4,50 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
13,5 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
225 mg
Kalium (K)
600 mg
Calcium (Ca)
30,0 mg
Fosfor (P)
300,0 mg
IJzer (Fe)
1,5 mg
Magnesium (Mg)
45,00 mg
Koper (Cu)
0,30 mg
Zink (Zn)
1,20 mg

Voedingswaarde zalm, onbereid

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van zalm, onbereid. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor zalm, onbereid worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie zalm, onbereid komt overeen met 150 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in zalm, onbereid zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (26% van de ADH)

PRAL-waarde

+11,8

 

Aanvullende informatie over Zalm, onbereid

Een zalm is in principe een witte vis. De rode kleur in de zalm komt van de kleurstof astaxanthine. De kleurstof wordt gemaakt door algen en eencellige organismen. Deze organismen worden gegeten door garnalen, die de kleurstof in hun pantser en vlees opslaan. De zalm eet weer garnalen en slaat de kleur op in het vetweefsel. Aangezien de zalm de kleur niet kwijtraakt, wordt een zalm in de loop van de tijd rood. Doordat het dieet van zalmen verschilt, zit er een enorme kleurvariatie in natuurlijke zalm, van lichtroze tot dieprood.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
402
1682
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
324
1359
7,2
8,1
34
144
9,0
8,0
300
1259
7,5
7,7
353
1482
7,5
5,7
300
1259
7,4
7,7Zalm, gem.Zalm, gem.
148
619
7,1
7,8

Wat moet ik doen om (150 gram) zalm, onbereid te verbranden? *

Zitten, tv kijken240
Fietsen (15 km/uur)48
Wandelen (5 km/uur)59
Hardlopen (11 km / uur)23
Paardrijden66
Voetbal35
Stofzuigen106
Strijken115
Wassen132
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl