Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van makreel, rauw. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor makreel, rauw worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie makreel, rauw komt overeen met 150 gram.
Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.
Aanmelden | Registreren | Waarom blur
De Atlantische makreel is een pelagische vissoort van gemiddeld 3 kg en een lengte van 30-50 cm. De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. De paaitijd loopt van mei tot juni en paait in de centrale Noordzee en langs de zuidkust van Ierland. De makreel wordt gevangen in de Noordzee, voornamelijk in de wateren van Groenland en IJsland. De makreel is van groot commercieel belang en een populaire vis voor de consumptie. Bij vrijwel alle viskramen in Nederland wordt de vis verkocht en is één van de meest gegeten vissoorten in heel Europa. Het vlees bevat zeer veel vitamine B12 en D. Een veelzijdige en populaire vis met stevig en romig wit vlees die zich uitstekend leent voor het roken. Makreel is ook ideaal om in zijn geheel te grillen of barbecueën.
Bekijk hoeveel suiker en vet in makreel, rauw zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.