Makreel, rauw

Makreel, rauw

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
Scomber scombrus

 

Weergave per 100 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
258 kcal
Energie (kJoule)
1079 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
60,3 g
Eiwit
18,0 g
Vet
20,7 g
   Waarvan verzadigd vet
4,9 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
9,6 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
4,4 g
Cholesterol
76,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
1,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,10 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,30 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,20 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
8 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
8,50 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
4,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
87 mg
Kalium (K)
270 mg
Calcium (Ca)
16,0 mg
Fosfor (P)
200,0 mg
IJzer (Fe)
1,0 mg
Magnesium (Mg)
30,00 mg
Koper (Cu)
0,10 mg
Zink (Zn)
0,60 mg

Voedingswaarde makreel, rauw

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van makreel, rauw. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor makreel, rauw worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie makreel, rauw komt overeen met 150 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in makreel, rauw zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (23% van de ADH)

PRAL-waarde

+9,6

 

Aanvullende informatie over Makreel, rauw

De Atlantische makreel is een pelagische vissoort en wordt gevangen in de Noordzee, voornamelijk in de wateren van Groenland en IJsland. De makreel is één van de meest gegeten vissoorten in heel Europa. Een veelzijdige en populaire vis met stevig en romig witte vlees die zich uitstekend leent voor het roken. Makreel is ook ideaal om in zijn geheel te grillen of barbecueën.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

Kcal
Kjoule
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
268
1121
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
220
924
6,4
7,6
216
906
7,2
8,1
114
480
9,0
8,0
200
839
7,5
7,7
235
988
7,5
5,7
200
839
7,4
7,7
118
495
7,1
7,8

Wat moet ik doen om (150 gram) makreel, rauw te verbranden? *

Zitten, tv kijken281
Fietsen (15 km/uur)56
Wandelen (5 km/uur)69
Hardlopen (11 km / uur)27
Paardrijden77
Voetbal41
Stofzuigen124
Strijken135
Wassen155
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl