Zalm, blik

Zalm, blik

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 100 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
6,8
Gezondheidswaarde:
7,0
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
164 kcal
Energie (kJoule)
688 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
67,7 g
Eiwit
23,5 g
Vet
7,8 g
   Waarvan verzadigd vet
1,7 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
3,2 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
2,2 g
Cholesterol
55,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,30 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,02 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,20 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,20 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
10 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
5,60 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
8,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
500 mg
Kalium (K)
310 mg
Calcium (Ca)
90,0 mg
Fosfor (P)
290,0 mg
IJzer (Fe)
0,7 mg
Magnesium (Mg)
20,00 mg
Koper (Cu)
0,10 mg
Zink (Zn)
0,50 mg

Voedingswaarde zalm, blik

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van zalm, blik. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor zalm, blik worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie zalm, blik komt overeen met 150 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in zalm, blik zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (9% van de ADH)

PRAL-waarde

+14,0

 

Aanvullende informatie over Zalm, blik

Zalm wordt veelal vers, gerookt, of in blik gekocht. Zalm is een vette vis en bevat een grote hoeveelheid (meervoudig onverzadigde) omega-3 vetzuren . De mogelijke gezondheidseffecten van vis zijn waarschijnlijk te danken aan deze omega-3 vetzuren en andere voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitamines. Daarnaast draagt het consumeren van vis indirect bij aan een verbeterde ratio van omega-6 vetzuren en omega-3 vetzuren en wordt het in de plaats van minder gezonde voedingsmiddelen, zoals vlees, gebruikt.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

Kcal
Kjoule
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
268
1121
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
220
924
6,4
7,6
216
906
7,2
8,1
114
480
9,0
8,0
200
839
7,5
7,7
235
988
7,5
5,7
200
839
7,4
7,7
118
495
7,1
7,8

Wat moet ik doen om (150 gram) zalm, blik te verbranden? *

Zitten, tv kijken179
Fietsen (15 km/uur)36
Wandelen (5 km/uur)44
Hardlopen (11 km / uur)17
Paardrijden49
Voetbal26
Stofzuigen79
Strijken86
Wassen98
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl