Probiotica in voeding: 24 probiotica rijke voedingsmiddelen

Partnerbericht

Probiotica zijn levende nuttige bacteriën die in onze darmen leven en een goede gezondheid helpen bevorderen. Ze komen van nature voor in sommige voedingsmiddelen, en deze staan al lang bekend om hun positieve effecten op het algehele welzijn. Maar welke voedingsmiddelen bevatten de meeste probiotica?

In dit artikel onderzoeken we welke voedingsmiddelen het rijkst zijn aan probiotica en bespreken we waarom ze zo belangrijk zijn voor een goede gezondheid. We bekijken ook hoe je meer van deze probiotica-rijke voedingsmiddelen in je dieet kunt opnemen.

De beste voeding die rijk is aan probiotica

 1. Griekse yoghurt: Griekse yoghurt, afkomstig uit Griekenland, is een dikke en romige yoghurt gemaakt van gefermenteerde melk. Het is een uitstekende bron van probiotica, eiwitten en calcium, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering, een sterk immuunsysteem en sterke botten.
 2. Kimchi: Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht van gefermenteerde kool en andere groenten. Het zit boordevol probiotica, vezels, vitamines en mineralen. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.
 3. Kefir: Kefir is een gefermenteerde melkdrank die oorspronkelijk uit de Kaukasus komt. Het bevat talrijke probiotische stammen, evenals vitamines, mineralen en aminozuren. Kefir kan helpen bij het herstellen van de darmflora, het bevorderen van een gezonde huid en het versterken van het immuunsysteem.
 4. Tempeh: Tempeh is een traditioneel Indonesisch gerecht gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het is een uitstekende bron van probiotica, eiwitten, ijzer en calcium. Tempeh kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het verbeteren van de darmgezondheid en het ondersteunen van een gezond cholesterolgehalte.
 5. Miso: Miso is een gefermenteerde sojapasta die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken. Het bevat probiotische bacteriën, evenals eiwitten, vitamines en mineralen. Miso kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid.
 6. Augurken: Augurken zijn gepekelde komkommers die rijk zijn aan probiotica, vitamines en mineralen. Ze zijn een populaire snack en worden vaak gebruikt als ingrediënt in salades en sandwiches. Augurken kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het ondersteunen van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.
 7. Zuurkool: Zuurkool is gefermenteerde kool en een traditioneel gerecht uit Oost-Europa. Het is rijk aan probiotica, vezels, vitamines en mineralen. Zuurkool kan bijdragen aan een gezonde darmflora, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.
 8. Rauwe cacao: Rauwe cacao is de onbewerkte vorm van cacao en is rijk aan probiotica, antioxidanten, mineralen en vezels. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de stemming en het ondersteunen van een gezond hart.
 9. Kombucha: Kombucha is een gefermenteerde drank gemaakt van zwarte of groene thee en suiker. Het bevat probiotische bacteriën, enzymen, antioxidanten en vitamines. Kombucha wordt vaak gebruikt als een verfrissende drank en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.
 10. Edamame: Edamame zijn jonge sojabonen die vaak worden gegeten als een gezonde snack of in salades en roerbakgerechten. Ze zijn een goede bron van probiotica, eiwitten, vezels en mineralen. Edamame kan bijdragen aan een gezonde darmflora, spieropbouw en het bevorderen van een gezond cholesterolgehalte.
 11. Kokosyoghurt: Kokosyoghurt is een zuivelvrije yoghurt gemaakt van gefermenteerde kokosmelk. Het is een uitstekende bron van probiotica, gezonde vetten en vitamines. Kokosyoghurt kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de spijsvertering en het ondersteunen van een gezonde huid.
 12. Bonen: Bonen, zoals zwarte bonen, kikkererwten en linzen zijn rijk aan probiotica, eiwitten, vezels en mineralen. Ze zijn een gezonde toevoeging aan veel gerechten, zoals stoofschotels, soepen en salades. Bonen kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora, het versterken van de spieren en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.
 13. Haver: Haver is een volkoren graan dat rijk is aan probiotica, vezels, vitamines en mineralen. Het wordt vaak geconsumeerd als havermout, pap of toegevoegd aan bakrecepten. Haver kan bijdragen aan een gezonde darmflora, het bevorderen van een gezond cholesterolgehalte en het verbeteren van de spijsvertering.
 14. Supplementen: Probiotica supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van pillen, capsules of poeders en bevatten geconcentreerde hoeveelheden van verschillende probiotische stammen. Informatie over de beste probiotica stammen kun je vinden op InfoFitness.nl. Deze supplementen kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.
 15. Artisjok: Artisjok is een groente die rijk is aan probiotica, vezels, antioxidanten en vitamines. Het wordt vaak gekookt of gegrild geconsumeerd als een heerlijke delicatesse. Artisjok kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het ondersteunen van de levergezondheid en het verbeteren van de spijsvertering.
 16. Quinoa: Quinoa is een glutenvrije graansoort die rijk is aan probiotica, eiwitten, vezels en mineralen. Het wordt vaak gebruikt als een gezond alternatief voor rijst of pasta. Quinoa kan bijdragen aan een gezonde darmflora, het bevorderen van de spieropbouw en het ondersteunen van een gezonde stofwisseling.
 17. Zeewier: Zeewier, zoals nori, dulse en kombu, is een rijke bron van probiotica, vezels, mineralen en antioxidanten. Het wordt vaak gebruikt in de Japanse keuken, bijvoorbeeld in sushi of miso-soep. Zeewier kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de schildklierfunctie en het ondersteunen van een gezonde huid.
 18. Chiazaad: Chiazaad is een voedzaam zaad dat rijk is aan probiotica, vezels, omega-3 vetzuren en antioxidanten. Het wordt vaak toegevoegd aan smoothies, yoghurt of als een topping voor salades en desserts. Chiazaad kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de hartgezondheid en het bevorderen van een gezonde huid.
 19. Boerenkool: Boerenkool is een bladgroente die rijk is aan probiotica, vezels, vitamines en mineralen. Het wordt vaak gebruikt in salades, smoothies en als een gezonde snack. Boerenkool kan bijdragen aan een gezonde darmflora, het ondersteunen van de immuunfunctie en het bevorderen van een gezonde bloeddruk.
 20. Pompoen: Pompoen is een gezonde groente die rijk is aan probiotica, vezels, vitamines en antioxidanten. Het wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en als een zoete lekkernij. Pompoen kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de ooggezondheid en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.
 21. Amandelen: Amandelen zijn noten die rijk zijn aan probiotica, gezonde vetten, vezels en antioxidanten. Ze worden vaak gegeten als een gezonde snack of toegevoegd aan gerechten. Amandelen kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het verbeteren van de hartgezondheid en het bevorderen van een gezonde huid.
 22. Broccoli: Broccoli is een groente die rijk is aan probiotica, vezels, vitamines en mineralen. Het wordt vaak gebruikt in salades, roerbakgerechten en als een gezonde snack. Broccoli kan bijdragen aan een gezonde darmflora, het ondersteunen van de immuunfunctie en het bevorderen van een gezonde spijsvertering.
 23. Pistachenoten: Pistachenoten zijn noten die rijk zijn aan probiotica, gezonde vetten, vezels en antioxidanten. Ze worden vaak gegeten als een gezonde snack of gebruikt in bakrecepten. Pistachenoten kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde darmflora, het ondersteunen van de hartgezondheid en het bevorderen van een gezond gewicht.
 24. Zoete aardappel: Zoete aardappel is een groente die rijk is aan probiotica, vezels, vitamines en mineralen. Het wordt vaak gebruikt in diverse gerechten, zoals stamppot, curry's en als een gezonde snack. Zoete aardappel kan bijdragen aan een gezonde darmflora, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.

Gepubliceerd: 13-04-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl