Balsamicoazijn komt van origine uit de streek rond de Italiaanse stad Modena waar langs de rivier de Secchia de zoete witte druivensoort Trebbiani het... Lees verder…
0 01-10-2009
De Amerikaanse term voor biologisch is organic en is duidelijk herkenbaar aan het officiële USDA Organic keurmerk uitgegeven door de USDA (United... Lees verder…
0 01-07-2009
Bij de barbecue wordt het vlees boven een open hittebron gelegd, zoals gloeiende kolen, een gasvlam of een elektrische gril. De hitte wordt overgebrac... Lees verder…
0 01-06-2009
Hygiëne begint bij handen wassen. Van kinds af aan worden we er door onze ouders op gewezen dat we onze handen moeten wassen: voor het eten, na t... Lees verder…
0 01-04-2009
Vroeger was roken een conserveringsmethode die werd toegepast in combinatie met zouten en drogen. De rook in combinatie met de hete droge lucht van he... Lees verder…
0 01-03-2009
Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch ... Lees verder…
0 01-02-2009