Zonder ei geen mayonaise

0     09-03-2016

Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch met elkaar te mengen en gemengd te houden. Iedereen weet dat olie en water niet mengen. Maken we een...  Lees verder
Wordt nu lid van Voedingswaardetabel.nl

0     03-11-2014

Creëer je eigen account. Wordt lid van Voedingswaardetabel.nl. Creëer je eigen Voedingswaardetabel Account (VWT-Account) en krijg toegang tot de vele mogelijkheden die de site nog meer te bieden heeft. Welke mogelijkheden biedt een V...  Lees verder
Gemak dient de mens

0     26-05-2013

Foto: Bereiding van wortelstamppot De sterke opkomst sinds de jaren negentig van gemaksvoeding wordt met deze spreuk slechts ten dele verklaard. Andere oorzaken die daarbij een grote rol kunnen hebben gespeeld zijn de opkomst van de magnetron (meer ...  Lees verder
Voedingssupplementen, wat moeten we ermee?

0     09-05-2013

Zijn ze een welkome aanvulling op ons voedingspatroon of ordinaire geldklopperij? De aloude term ‘voeding is het beste medicijn’ wordt door de voedingsmiddelenindustrie vertaald door steeds vaker de term ‘verrijkt met’ te gebr...  Lees verder
Het geheim van kruiden en specerijen

0     28-04-2013

Over kruiden en specerijen is waarschijnlijk meer onzin geschreven dan over welk ander voedselingrediënt dan ook. Kruiden en specerijen worden meestal in een adem genoemd, maar wat is nu eigenlijk een kruid en wat een specerij? Een duidelijke sc...  Lees verder
Zoutreductie in vleeswaren

0     12-04-2013

Zout is, naast zuur, zoet, bitter en umami een van de 5 basismaken. Het natrium in zout speelt een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties. Het lichaam heeft echter slechts een beperkte hoeveelheid zout (1 – 3 gram) per dag nodig. De gemid...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl