Gerookt of niet gerookt?

0     01-03-2009

Vroeger was roken een conserveringsmethode die werd toegepast in combinatie met zouten en drogen. De rook in combinatie met de hete droge lucht van het smeulende houtvuur had een conserverende werking. Rook is een zeer complexe stof bestaande uit mee...  Lees verder
Zonder ei geen mayonaise

0     01-02-2009

Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch met elkaar te mengen en gemengd te houden. Iedereen weet dat olie en water niet mengen. Maken we een...  Lees verder
De magnetronoven

0     15-11-2005

Voedsel bereiden in de magnetron gaat bijzonder snel, is goedkoop in energiekosten en beperkt het verlies aan voedingswaarde. Voor koolsoorten geldt zelfs, blijkt uit onderzoek, dat deze bereidingsmethode de kankerwerende stoffen in de kool minder be...  Lees verder
Voeding voor de borst

0     10-08-2005

Moeders die borstvoeding geven moeten ook zelf aangepast eten. Ze moeten niet alleen voorzien in de voedingsbehoefte van zichzelf, maar ook in dat van hun baby. Dagelijks heeft de borstvoedinggevende moeder nodig:5 - 7 sneden volkorenbrood5 g halvar...  Lees verder
Borstvoeding

0     08-08-2005

Over de voeding voor zuigelingen zijn we eigenlijk snel uitgepraat. De eerste zes maanden is moedermelk het enige wat de zuigeling nodig heeft. Het is de beste voeding die een baby in zijn leven kan krijgen. De rest van zijn leven zal het misschien s...  Lees verder
Consumptie van groente en fruit

0     26-06-2005

Ondanks de enorme productie van groente en fruit, staan we onderaan de ladder als het de consumptie van groente en fruit betreft. In een studie (2002) met als doel de verbanden tussen voedselconsumptie en kankerrisico te bestuderen, uitgevoerd in 10 ...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl