De megastal van Driek

0     01-10-2011

Nederlanders zijn nog steeds grote vleeseters en willen, misschien niet meer dagelijks, het liefst een stukje vlees op hun bord. Er is echter steeds meer weerstand op de manier waarop dit stukje vlees wordt geproduceerd. Het boerenbedrijf wordt in ee...  Lees verder
Bekkers en De Vries

0     01-04-2011

Dit zou de titel kunnen zijn van een spannende misdaadserie op TV. Het betreft hier echter het duel tussen het familiebedrijf De Vries Snacks en Beckers Snacks (onderdeel van Wessanen) met als inzet de ‘uitvinding’ van de frika(n)del. De frikadel B...  Lees verder
Vergeten vleeswaren

0     01-02-2011

In de media wordt al een aantal jaren ruimschoots aandacht besteed aan vergeten groenten. Ze zijn daardoor in populariteit gestegen al zal men groenten als snijbiet, aardpeer, schorseneer of raapstelen zelden in de supermarkt aantreffen. Daarvoor moe...  Lees verder
De oliebollenfabriek

0     01-12-2010

Dat thuis op oudejaarsavond de lekkerste oliebol wordt gebakken is een fabeltje. De zelfbakkers zullen het ongetwijfeld niet met mij eens zijn, maar de beste oliebol komt uit de fabriek. Zelf oliebollen bakken wordt tegenwoordig nog door slechts 25 %...  Lees verder
Nanofood

0     01-09-2010

Na fastfood, slowfood, gentechfood is er nu ook nanofood. Bij de bereiding of verpakking van dit voedsel is gebruik gemaakt van nanotechnologie. Het voorvoegsel nano wordt in de exacte wetenschappen gebruikt om een hoeveelheid aan te geven. Van milli...  Lees verder
Duurzaamheid

0     01-06-2010

Duurzaamheid moet meer zijn dan een modewoord dat te pas en te onpas wordt gebruikt. De term duurzaamheid is onderhevig aan inflatie. In de praktijk van de voedingsmiddelenproductie zou duurzaamheid moeten betekenen een productiemethode gebruikmakend...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl