De Bagel

0     01-12-2009

Langzamerhand ontdekt ook Nederland de bagel die in Amerika een vast onderdeel is van het ontbijt (Bagel met cream cheese en een Starbucks koffie). De bagel is een rond broodje met een gat erin die qua vorm vergelijkbaar is met een donut. Kenmerkend ...  Lees verder
Smaak

0     01-11-2009

Waarom vinden vrouwen chocolade lekkerder dan mannen? Waarom kunnen we niet van pinda’s afblijven en waarom vinden we blauwe erwtjes niet lekker? Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die allemaal te maken hebben met de psyche van de me...  Lees verder
Balsamico versus balsamico

0     01-10-2009

Balsamicoazijn komt van origine uit de streek rond de Italiaanse stad Modena waar langs de rivier de Secchia de zoete witte druivensoort Trebbiani het beste gedijt. De productie van balsamico is een ambachtelijk proces. Na kneuzen en persen van de Tr...  Lees verder
Organic

0     01-07-2009

De Amerikaanse term voor biologisch is organic en is duidelijk herkenbaar aan het officiële USDA Organic keurmerk uitgegeven door de USDA (United States Department of Agriculture). In stricte wetgeving wordt geregeld wanneer een product dit logo...  Lees verder
De chemie van het grillen

0     01-06-2009

Bij de barbecue wordt het vlees boven een open hittebron gelegd, zoals gloeiende kolen, een gasvlam of een elektrische gril. De hitte wordt overgebracht door straling en kan alleen gebruikt worden voor zeer malse en dunne plakken vlees. De hoge tempe...  Lees verder
Handen wassen

0     01-04-2009

Hygiëne begint bij handen wassen. Van kinds af aan worden we er door onze ouders op gewezen dat we onze handen moeten wassen: voor het eten, na toiletbezoek e.d., maar keer op keer blijkt dat niets zo moeilijk is als het opvolgen van deze eenvou...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl