Duurzaamheid

0     01-06-2010

Duurzaamheid moet meer zijn dan een modewoord dat te pas en te onpas wordt gebruikt. De term duurzaamheid is onderhevig aan inflatie. In de praktijk van de voedingsmiddelenproductie zou duurzaamheid moeten betekenen een productiemethode gebruikmakend...  Lees verder
Hulpstoffen

0     01-04-2010

Er zijn maar weinig kwesties zo controversieel en verkeerd begrepen als het gebruik van hulpstoffen. De meeste mensen willen graag geloven dat ons voedsel door de voedingsmiddelenindustrie wordt ‘vergiftigd’ met allerlei additieven en dat...  Lees verder
Cosmetica

0     01-01-2010

Wat heeft cosmetica te maken met de voedingsindustrie? Voor de mens is cosmetica belangrijk. We willen er allemaal mooi uitzien. Hulpmiddelen zijn hierbij vaak onontbeerlijk. Dit verlangen zit zo diep dat we ook bij de aankoop van ons voedsel belangr...  Lees verder
De Bagel

0     01-12-2009

Langzamerhand ontdekt ook Nederland de bagel die in Amerika een vast onderdeel is van het ontbijt (Bagel met cream cheese en een Starbucks koffie). De bagel is een rond broodje met een gat erin die qua vorm vergelijkbaar is met een donut. Kenmerkend ...  Lees verder
Smaak

0     01-11-2009

Waarom vinden vrouwen chocolade lekkerder dan mannen? Waarom kunnen we niet van pinda’s afblijven en waarom vinden we blauwe erwtjes niet lekker? Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die allemaal te maken hebben met de psyche van de me...  Lees verder
Balsamico versus balsamico

0     01-10-2009

Balsamicoazijn komt van origine uit de streek rond de Italiaanse stad Modena waar langs de rivier de Secchia de zoete witte druivensoort Trebbiani het beste gedijt. De productie van balsamico is een ambachtelijk proces. Na kneuzen en persen van de Tr...  Lees verder

nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 nieuwsoverzichtnieuwsoverzicht
 © Voedingswaardetabel.nl